Globuri cu suflet de blogger vor orna brăduți în Casa Share

globuri-cu-suflet-2016-iasi-casa-share

Globuri cu suflet este o idee apărută la Iași, în noiembrie 2009, având-o ca inițiatoare pe Lavinia Biberi și sprijinită în fiecare an de către bloggerii ieșeni. Obiceiul acțiunilor caritabile din preajma Crăciunului nu avea cum să ocolească mediul online pentru că acesta este scopul principal al Globurilor cu suflet: de a aduce zâmbetul pe buze unor oameni care nu prea au motive de bucurie atunci când vin sărbătorile de iarnă. Lavinia a reușit să convingă bloggerii din Iași să se implice într-o acțiune prin care oamenii din online, prietenii și cititorii acestora s-au coalizat pentru a oferi bucurii copiilor de Moș Nicolae. Campania are loc anual, în luna decembrie, atât la București (organizată de Lavinia), cât și la Iași, continuată de Anda.

Share-uim globuri cu suflet

În 2016, Globuri cu suflet este o acțiune susținută și organizată de filiala ieșeană a Kooperativei 2.0, care va veni în ajutorul a 11 familii din cadrul proiectului Casa Share.

Ce este Casa Share? Un proiect pornit de Bogdan Tanasă, un ieșean ambițios și pragmatic care nu s-a mulțumit doar să observe lucrurile care sunt în neregulă în jurul lui, ci a decis să acționeze pentru a le schimba. Folosindu-se de puterea butonului Share de pe Facebook, Bogdan a reușit să strângă bani și voluntari pentru a construi o casă pentru o familie nevoiașă despre al cărui caz citise într-un articol din ziar. Culmea, se întâmpla tot într-o iarnă, pe 16 decembrie 2014. Casa a fost construită într-o singură lună, iar reacțiile pozitive primite de la comunitatea de pe Facebook l-au făcut pe Bogdan să nu se oprească la prima casă, ci să construiască un întreg concept. Până în prezent, în cadrul proiectului Casa Share au fost ridicate în județul Iași 13 case de care se bucură 13 familii care n-ar fi reușit altfel să depășească momentele grele din viața lor.

Pentru ca aceste familii să se bucure de Crăciun așa cum se cuvinte, noi, bloggerii din cadrul Kooperativa 2.0, filiala Iași, le vom vizita casele în perioada 19-22 decembrie pentru a le duce brăduți pe care îi vom împodobi cu globuri însuflețite și cadouri pe care le considerăm necesare pentru un trai mai bun, lucru posibil datorită enormului ajutor pe care ni-l oferă oamenii inimoși de la Carrefour Felicia Iași.

Dacă vrei și tu să oferi un glob cu suflet pentru aceste familii, indiferent că este vorba de jucării, alimente sau o sumă de bani, scrie-mi un comentariu până pe 18 decembrie și găsim o soluție.

20 thoughts on “Globuri cu suflet de blogger vor orna brăduți în Casa Share”

  1. Pingback: TravelWithMatei

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: