Bloggerii se văd bine la Clinica Oftaprof

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

Recunosc, sunt un tip norocos. Nu am fost nevoit să ajung într-un spital până acum și nici să fiu internat măcar o noapte pentru diverse investigații. Îi spun noroc pentru că nu am avut întotdeauna grijă de sănătatea mea într-un mod deosebit. De altfel, până la terminarea facultății puține acțiuni pe care le desfășuram luau în calcul o alimentație potrivită sau un stil de viață sănătos, așa că sunt uimit că n-am avut nici o afecțiune până acum. Ceea ce nu înseamnă obligatoriu că n-o să urmeze. Când vine vorba de ochi, pot afirma că n-am avut grijă mai deloc, iar uimirea mea a fost cu atât mai mare anul acesta când, la cele două controale oftalmologice pe care le-am făcut, mi s-a transmis că văd perfect. Și asta după mai bine de 10 ani în care puține sunt zilele în care nu stau peste 8 ore în fața unui calculator. M-aș aștepta să fiu afectat într-un fel, așa că încă sunt sceptic în privința acestor rezultate. În acest context, invitația venită din partea Clinicii Oftaprof de a le trece pragul alături de alți bloggeri ieșeni pentru o vizită și o consultație s-a potrivit de minune. Nu de alta, dar circulă vorba prin oraș că ar fi cei mai pricepuți, așa că trebuia să văd asta cu ochii mei.

clinica oftaprof iasi
Clinica oftalmologică Oftaprof, strada Stejar nr. 54 (Tătărași)

Minuni zilnice

Când vezi pentru prima dată clinica din exterior, ai senzația că intri într-un cabinet obișnuit. De altfel, aceasta a fost și prima mea impresie și, cumva, după ce am pășit în interior, mi-am zis că nu m-am înșelat. Am dat de o sală de așteptare de dimensiune medie, un spațiu amenajat pentru prezentarea produselor de optică și o mică sală de consultații, din care ieșea doctorița Alina Cantemir alături de ultimul pacient din acea zi. Aflu repede că sala n-a fost la fel de goală pe parcursul zilei, ci au trecut prin ea în jur de 80 de persoane. Mie mi se pare o chestie complicată numai să saluți 80 de oameni pe parcursul unei zile, darămite să le mai și rezolvi problemele de vedere. Pentru că, așa cum aveam să aflu ceva mai târziu, nimeni nu pleacă de la Oftaprof fără o soluție pentru deficiențele cu care se confruntă.

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

După ce toți bloggerii au răspuns la apel, am primit acces în spatele acestui cabinet aparent obișnuit, în zona în care se fac operațiile cu laser, acolo unde se întâmplă minuni zilnic, oamenii intrând cu ochelari și plecând fără. Cu siguranță, așa-zisele emisiuni de divertisment din România ar găsi nenumărate cazuri aici pentru care să titreze „INCREDIBIL! N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI! MIRACULOS! NU ȚI-AI PUTUT ÎNCHIPUI VREODATĂ AȘA CEVA!”. Numai că astfel de povești sunt la ordinea zilei pentru Alina Cantemir, medic specialist, precum și pentru asistenta Augustina Ceornea, ambele cu zâmbetul pe buze chiar și după o zi cu zeci de pacienți consultați și relatând cu un entuziasm molipsitor întâmplări din clinică. Au trăit de la bucurii mici ale pacienților, unii fericiți că acum, fără ochelari, se pot uita la televizor stând pe o parte în pat, o variantă pe care nu ne-am fi închipuit-o vreodată ca un avantaj, până la bucurii mari de la oameni care efectiv se loveau cu capul de perete pentru că nu nimereau ușa, iar când ieșeau din operație puteau să observe detalii de pe chipul persoanelor din fața lor.

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

Desigur, prezența oricărui tip de handicap fizic sau mental nu poate fi minimalizată, însă cele două specialiste în oftalmologie ne-au explicat câteva dintre motivele pentru care multe persoane ar afirma că vederea este simțul fără de care le-ar fi cel mai dificil să se descurce. În primul rând, e bine de știut că există probleme oculare care apar la toată lumea odată cu înaintarea în vârstă. Dacă despre cataractă s-a auzit ceva mai des, în ceea ce privește glaucomul, degenerescența maculară, strabismul ori prezbitismul se știu puține sau chiar deloc. Care este avantajul pentru bătrânii care le tratează din timp? Păi, chestii simple, precum cititul ziarului sau al cărților, uitatul la televizor, mersul la piață și, poate cel mai important, nu au nevoie de ajutorul unei alte persoane când merg dintr-o cameră în alta în casă, când coboară scările sau când merg prin oraș. Iar asta se traduce și într-o grijă în minus pentru copiii și nepoții bătrânilor fără probleme de vedere.

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

Ce mi-a plăcut cel mai tare la personalul clinicii Oftaprof a fost modul în care explică fiecare pas pe care urmează să îl facă când te consultă sau când urmează să facă o operație, cu o plăcere greu de găsit în domeniul medical. Pe lângă faptul că te simți în siguranță în legătură cu procedurile, ești și ancorat în realitate cu privire la consecințele operațiunii. Nu de alta, dar informațiile pe care le găsești pe internet nu sunt întotdeauna cele corecte. De exemplu, ni s-a spus că vin persoane care au temerea că după o anumită operație vor avea „ochi roșii ca de iepure” pentru că așa au citit ei pe undeva. Evident, trebuie să le demonstrezi că nu e așa. De altfel, discursul este atât de bine calculat încât Alina Cantemir a observat că în momentul în care le spune pacienților să NU dea ochii peste cap, aceștia fix asta fac. Și așa s-a iscat o întreagă discuție cu implicații psihologice despre cum nu ar trebui folosit cuvântul nu în astfel de cazuri. Apropo, nu vă gândiți la un elefant roz care mănâncă înghețată. (Ușor de zis, nu?)

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

N-am putut să nu vorbim despre celebrul doctor Chiseliță sau dom’ profesor (așa cum îi spune frecvent Augustina Ceornea), pe care probabil îl știu majoritatea ieșenilor (și nu numai) și care este motorul clinicii oftalmologice Oftaprof. Dincolo de senzația de om dur pe care o lasă pacienților săi, pentru cei cu care lucrează zilnic cu el, profesorul Chiseliță reprezintă un adevărat idol în materie, un profesionist și un om implicat, atașat de cazurile pacienților săi, fie ei copii, tineri, adulți sau bătrâni. Ce pot să spun sigur după ce am auzit săptămâna trecută este că nu pleci de la doctorul Chiseliță fără un consult amănunțit și fără o rezolvare corectă pentru problema ta.

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

Iar acest lucru se datorează și aparaturii de ultimă generație de care dispune clinica Oftaprof. Așa cum recunoșteau și cele două gazde ale noastre, aparatele sunt cu atât mai precise cu cât sunt mai noi și mai scumpe. Iar aici se pare că sunt!

Clinica oftalmologică Oftaprof Iași

Pentru că eram destul de mulți și ora târzie, nu am făcut consultația în seara în care ne-am întâlnit, dar voi reveni cu detalii despre consult imediat ce ajung din nou la Oftaprof.

UPDATE: Printre numeroasele programări care sunt la clinică, am reușit să mă infiltrez și eu într-o seară de marți, la ora 19. Am ajuns destul de obosit la control și mi-am spus că într-o stare mai proastă nu puteam să fiu, așa că dacă iese bine de data asta, chiar trebuie să mă liniștesc cu privire la sănătatea ochilor mei. La Oftaprof, marțea e ziua operațiilor de cataractă, iar Alina Cantemir tocmai ieșise dintr-una puțin după ora 19. Am observat agitația de care ni s-a povestit prima oară, sala de așteptare era încă pe jumătate plină la ora 7 seara și am văzut cu ochii mei bucuria greu de exprimat în cuvinte a unei fiice și a unei nepoate când mama, respectiv bunica, a ieșit dintr-o operație reușită.

Mi-a venit rândul. Primul test e pentru dioptrii. 0 la ochiul drept. „N-a mai văzut de mult timp zero aparatul ăsta”, îmi spune doctorița Cantemir, „ai ochi de vultur!”. 0 și la ochiul stâng. „Culmea!”, zic eu și sunt imediat apostrofat. Îmi dau seama că așa e, n-ar trebui să mă mir, ci doar să mă bucur de șansa de a avea vederea bună. Trecem la cititul literelor. „Direct ultimul rând, nu pierdem vremea cu celelalte!” mi se recomandă. 50% bine, 90% bine. Trecem la panoul cu 100%, 150% și 200%. „Tot ultimul?”, întreb eu speriat, literele fiind destul de neclare. „Nici chiar așa” și încep cu primul. Totul bine. Trec și la următorul, citesc cele 5 litere. „Așa o fi”, se aude de lângă mine, „eu nu le văd decât până la 80% și mi se pare normal, dar se pare că și 150% e normal”. BlackHawk carevasazică.

Mi s-a mai luat și tensiunea oculară pentru depistarea glaucomului. E la 18%, în limite normale, iar în final s-a verificat fundul de ochi, care arată bine. Mi s-au recomandat lacrimi artificiale pentru momentele când lucrez mult în fața monitorului (adică zilnic). Chiar își fac efectul, prelungind vederea clară și scurtând oboseala ochilor.

Dacă vrei și tu să fii sigur(ă) de sănătatea ochilor tăi, îți poți programa o consultație la numerele de telefon 0232 250 423 și 0232 241 922. Prețul unui control complet pentru ochii tăi este de 100 lei (respectiv 250 lei la Prof. Dr. Dorin Chiseliță). Iar dacă ești student(ă), în luna octombrie ai 10% reducere la consultații și la optică. Să ne vedem cu bine!

2 thoughts on “Bloggerii se văd bine la Clinica Oftaprof”

  1. din pacate experienta mea la aceasta clinica nu este una fericita,au trecut 2 ani de zile iar eu inca vad in ceata si folosesc aproximativ de 12=15 ori lacrimi artificiale pe zi dupa operatia lasik facuta pentru astigmatism cu hipermetropie . nu recomand nimanui avand in vedere ca recuperarea trebuia sa fie de jumatate de an si eu am 2 ani si tot nu mi-am revenit. plus ca mai stiu cazuri care au ramas fara vedere efectiv dupa operie la aceasta clinica. imi pare rau de decizia luata si mai mult ca medicii nu iti spun si partea rea care se poate intampla ci doar ca ai sa vezi perfect dupa operatie si nu ai sa mai ai nevoie de ochelari . nu te informeaza si despre complicatii deloc

    Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s