Mihaela Rădulescu și Bebe Cotimanis – plusvaloare pentru Românii au talent

Am urmărit cu plăcere primele sezoane ale show-urilor Got Talent, The Voice, X Factor, atât pe cele din Marea Britanie, cât și producțiile americane. Ușor de bănuit că am fost entuziasmat când am aflat de preluarea formatelor și în România, mai ales că producțiile anterioare ale televiziunilor autohtone în ceea ce privește concursurile erau penibile la momentul respectiv. În primul an de Românii au talent, am avut ocazia să fiu în sală la preselecțiile de la Piatra Neamț și, cu tot elanul resimțit pentru prima ediție, tot nu am fost impresionat de ce au realizat cei de la Pro TV. Observațiile juriului erau banale, repetitive și, de cele mai multe ori, superficiale, publicul nu știa cum să reacționeze ori dacă să reacționeze sau ba, iar montajul a fost făcut de mântuială.

romanii-au-talent

Începând cu cel de-al cincilea sezon, care a debutat vinerea ce tocmai a trecut, s-a trecut la un juriu format din patru membri, lucru deja tradițional în Regat sau Statele Unite. Forțați și de plecarea lui Mihai Petre la Antena 1 pentru a fi parte din emisiunea-eșec „Dansez printre stele”, Media Pro a adus doi înlocuitori: guraliva Mihaela Rădulescu și vocea promo-urilor Pro TV Bebe Cotimanis. Și, cel puțin după prima ediție în noua formulă, pare a fi o mutare câștigătoare.

În primul rând, există în juriu o femeie care știe să își susțină punctul de vedere, iar asta pare să o facă și pe Andra să își schimbe atitudinea pasivă afișată în sezoanele precedente. E destul de clar și că cele două nu se agreează, fapt ce duce la dese dispute verbale.

Ceartă între Andra și Mihaela Rădulescu
Ceartă între Andra și Mihaela Rădulescu

Acest moment a fost poate singura reacție a Mihaelei Rădulescu pe care am dezaprobat-o, alegând să numească două concurente cărora le-a dat un răspuns pozitiv pentru numărul realizat ca fiind „grase” și să le spună că „dacă nu slăbiți 5 kilograme până în semifinale, eu nu vă trec mai departe”. Ceea ce probabil a vrut să fie o încurajare pentru etapa următoare, ar putea avea urmări mai puțin plăcute pentru psihicul concurentului căruia îi sunt adresate cuvintele. Eu aș fi luat telefonul, aș fi căutat clipul ăsta și i-aș fi arătat Mihaelei ce părere au alții „mai destupați” (expresie folosită chiar de ea când i-a spus „Da” unui travestit care a dansat pe tocuri).

Totuși, Mihaela Rădulescu și Bebe Cotimanis par a fi combinația perfectă a membrului juriului care a lipsit până acum din cele patru sezoane desfășurate. Cel mai important aspect este că cei doi au reacții în timpul numerelor, reacții ce par naturale, mimica feței se schimbă, fac gesturi de aprobare ori dezaprobare, se miră, se încruntă, lucruri total inexistente la Andra sau Andi. Doi la mână, ambii interacționează direct cu cei din fața lor. De exemplu, Bebe s-a ridicat de pe scaun și a mers pe scenă să încurajeze o concurentă care nu se putea opri din plâns. Ce s-ar fi întâmplat într-un caz similar în sezonul anterior? Andra i-ar fi spus să se oprească din plâns, Andi Moisescu ar fi împins-o să înceapă prestația pentru a trece de emoții, iar Mihai Petre ar fi fost total nepăsător. Ca să nu mai spunem că nu am fi văzut niciodată un gest „extrem” precum acesta:

Sărutul Mihaelei Rădulescu
Sărutul Mihaelei Rădulescu

Drept urmare, emisiunea Românii au talent este reanimată prin cooptarea celor doi și va primi un nou val de telespectatori, curioși de ce vor face în edițiile următoare noii membri ai juriului sau atrași tocmai de reacțiile lor din prima emisiune. Oricare ar fi motivele, Pro TV-ul mai trece un hop.

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s