Flori, fete sau… multe joculețe @ Il Camillo

Ultima zi de iarnă, respectiv 28 februarie în acest an, nu putea fi sărbătorită mai potrivit decât cu o primă întâlnire pe 2015 între bloggerii ieșeni, mai vechi și mai noi. Zis și făcut. Irina Enea a organizat probabil printre cele mai rapide blogmeet-uri în sensul că s-a trecut de la idee la o listă preliminară și întâlnirea propriu-zisă într-un timp extrem de scurt. Ceea ce merită felicitări și plecăciuni politicoase. O altă chestie inedită a fost că Irina ne-a invitat într-un loc în care puțini dintre noi mai fuseseră, la restaurantul Il Camillo din Podul de Piatră.

Restaurantul e ușor de găsit dacă ești familiarizat cât de cât cu zona, fiind chiar lângă stația de taxiuri. Când va fi ceva mai cald și vor deschide și terasa, va fi imposibil de ratat. Il Camillo nu e un restaurant sofisticat ori super-elegant și nici foarte încăpător, însă are suficiente mese pentru ca atmosfera să fie intimă în timpul zilei și distracția în toi în timpul serii, mai ales dacă mergeți să ascultați formația live ce va cânta pe o scenă special amenajată, vizibilă de la toate mesele. Am remarcat și toaletele foarte curate. Pare un loc potrivit pentru organizarea unor evenimente diverse la care nu sunt mulți invitați (nunți, botezuri, banchete ori petreceri private).

Bloggerii ieșeni se iubesc… nespus

blogmeet il camillo 1

După ce ne-am adunat la ora stabilită (cei mai mulți dintre noi), am început să depănăm felurite informații actuale despre ultimele realizări. N-ar trebui să fie de mirare că unul dintre subiectele principale a fost încetarea prieteniei virtuale de pe Facebook dintre Bogdan și Gabriela. Evident, cu toții am admirat-o pentru lucrul pe care toți îl avem în minte frecvent – apăsarea butonului de „Unfriend” când suntem pe timeline-ul domnului Alupoaie. (Awww! Ce sentiment plăcut! 🙂 Love you, Epox!)

blogmeet il camillo2Simțind că discuția ar putea rămâne pe veșnicie pe acest subiect, Irina a scos din tolbă câteva joculețe special pregătite pentru noi și pentru Ateneu, jocuri care implicau multe cuvinte pentru că, nu-i așa, la asta ar trebui să ne pricepem cel mai bine!? Am chemat-o pe Maria, chelnerița care ne-a servit impecabil și cu zâmbetul pe buze toată seara, ne-am înarmat cu bere și am început prima rundă de „Adevăr sau bloggerare”, un soi de „adevăr sau provocare” reinventat pentru oameni cu bloguri. Am aflat cu această ocazie că principalii vizitatori ai blogului personal sunt, de fapt, ceilalți bloggeri prezenți și că întotdeauna când te așezi la o masă este ideal să ai atât în dreapta, cât și în stânga ta câte o persoană de gen feminin pentru a nu fi nevoit să îl îmbrățișezi pe Alex ori să dansezi cu el o melodie de dragoste. Fir-ar ele să fie de bilețele!

Bloggerii ieșeni mănâncă… tot

blogmeet il camillo3Aș fi vrut să fi putut să arăt niște poze cu mâncarea pe care ne-au oferit-o cei de la Il Camillo, însă m-am gândit la asta când era deja prea târziu și farfuria goală. Totul dintr-un motiv foarte simplu: ne-a plăcut! Am înfulecat pizza (care se poate comanda și la domiciliu), piept de pui crispy alături de cartofi prăjiți și Pui Bun (aripioare și copănele delicioase cu mămăliguță și sos de usturoi). Se poate spune orice despre seara de sâmbătă, numai că am plecat nemâncați nu.

Și cum mâncarea intensifică cheful de glume, a urmat un nou joculeț pregătit de Irina: conferința de bloggeri. Unul dintre noi era protagonistul conferinței, cel care primea întrebările și era în centrul atenției, numai că habar nu avea cine este și cu ce se ocupă. Ceilalți decideau în lipsa acestuia numele vedetei în pielea căreia va intra și o nouă ocupație, diferită de cea pe care o are la momentul actual, iar cu ajutorul (impropriu spus) întrebărilor adresate, chestionatul trebuie să ghicească pe cine reprezintă. Așa am avut șansa să o vedem pe Gabriela o Bianca Drăgușanu bibliotecară, pe Andrei în rolul perfect al Conchitei Wurst vânzând hot-dogi, pe Alexandra în pielea Elenei Udrea sau pe Alex fiind noul Tony Poptămaș.

blogmeet il camillo4

A fost o seară excelentă pentru destindere în Il Camillo, un restaurant pe care îl poți vizita dacă stai în zonă sau treci pe acolo și vrei să mănânci bine!

Imagini vintage obținute cu amabilitatea fotografului-șef, Paul Pădurariu. Cinste lui!

2 thoughts on “Flori, fete sau… multe joculețe @ Il Camillo”

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s