Fie ploaie, fie vânt, tot cu fotbalul în gând!

Sursă foto: demotix.com
Sursă foto: demotix.com

Duminică, 15 septembrie, ora 8 (dimineața, nu seara). Mă trezesc și mă uit pe geam. Ploua cu găleata, iar cine e din Iași realizează în ce fel a plouat în zilele trecute. Eu la ora 11 aveam meci, cum am spus-o în articolul anterior. După cunoștințele mele, un meci de fotbal nu se poate disputa dacă mingea nu sare pe teren, iar când plouă torențial, bălțile care se creează nu prea permit chestia asta. Mă rog, așa am văzut eu la televizor, dar Liga a V-a nu se dă la TV, așa că gândidu-mă ce frumos ar fi să mă întorc în pat și meciul să se anuleze, îi trimit un mesaj antrenorului în care îl întreb dacă se joacă pe o așa vreme. În mai puțin de un minut primesc înspăimântătorul răspuns: “Da”.

Deși nu eram convins că e posibil așa ceva, mi-am pregătit totul și am pornit spre Uricani, unde era programat duelul cu Știința II Miroslava. Da, cei de la Miroslava sunt în Liga a III-a și își permit “aroganța” de a înscrie și o echipă de juniori în Liga a V-a, ajutată și de unii jucători de la echipa mare care nu apucă să joace în meciurile din divizia superioară. Un meci de care pe care, având în vedere că Ciurbeștiul e unul dintre cele 13 sate componente ale comunei Miroslava. Ambiția era mare atât printre jucători, cât mai ales în sufletul lui nea Ghiță, cel care se ocupă de bunul mers al echipei, fiind în umbra “finanțatorului” Johnny (sau Gioni, nu știu cum i-ar scrie băieții numele), cel care a făcut posibilă înscrierea AS Ciurbești în campionat. În cazul în care vă închipuiți că e o chestie simplă, gândiți-vă că și la acest nivel echipa gazdă trebuie să asigure diurna arbitrilor (200 RON din câte am înțeles) și asistență medicală de specialitate pe parcursul meciului. De asemenea, e nevoie de un microbuz cu care să duci echipa în deplasări și bani pentru amenzile aferente cartonașelor primite (20 RON – cartonașul galben și 50 RON – cel roșu).

Am ajuns la Uricani, unde ploaia s-a oprit și am fost întâmpinat de această “plăcută” imagine a unui teren plin de bălți:

blog1 - Teren cu balti
Terenul de la Uricani pe 15 septembrie

Evident, mingea sărea cât de cât și s-a hotărât ca meciul să înceapă la ora stabilită. De fapt, e și dificil să amâni un joc din Liga a V-a, atât timp cât majoritatea jucătorilor lucrează în timpul săptămânii și nu se pot prezenta la meciuri decât în week-end. Bine, bine, de jucat jucăm, dar terenul nu era trasat, așa că cei 13 jucători prezenți la datorie pentru AS Ciurbești au luat roaba cu var și mâinile din dotare și au început trasarea terenului. La cum bătea vântul, echipamentele noastre verzi au devenit albe. Era puțin ironic să ne vedem așa imaculați știind că albul va fi doar o frumoasă amintire după începerea meciului în mocirla de pe teren.

Fotbal în Liga a V-a
Fotbal în Liga a V-a

De data aceasta am jucat fundaș dreapta și, cu gândul la ultimul meci pe care l-am început pe același post și în care am gafat la chiar primul gol, am pornit foarte hotărât să joc cât mai bine. Am avut norocul ca în prima repriză vântul să bată dinspre poarta noastră spre poarta lor. Și apropo de asta, în Liga a V-a aruncatul banului are o valoare mult mai mare decât în meciurile care se joacă pe stadioane înconjurate de tribune. Ei bine, am fost peste ei toată repriza și eram conștienți că trebuie să dăm cât mai multe goluri pentru că în a cea de-a doua parte lucrurile se vor inversa. Prin minutul 20, beneficiem de un penalty. Era doar al doilea de la începutul campionatului, însă la fel ca și primul a fost ratat. E clar că nu reușim să profităm de șansele astea. Totuși, la pauză aveam să conducem cu 2-0 după două goluri frumoase, primul dintre ele pornit chiar de la o recuperare pe care am realizat-o la mijlocul terenului. Mă rog, nu știu dacă și-a mai dat seama cineva, dar pentru mine a contat. Cert e că am reușit să păstrăm terenul “curat” în jumătatea noastră, așa cum ne striga nea Ghiță insistent de pe margine. Repriza a doua a fost atât de grea pe cât ne așteptam. Adversarii au început să atace mai mult ajutați și de vânt, însă terenul care arăta din ce în ce mai rău nu le-a permis un joc de pase eficient. Pe lângă adversari, ne-am făcut și singuri viața grea, jucând în jur de 10 minute cu un om minus, ba pentru că cele 2 rezerve care au intrat în teren nu aveau apărători și jambiere și titularii au fost nevoiți să facă schimb cu ei pe margine, ba pentru că la final unul dintre vârfuri a primit cartonaș roșu. Scorul înregistrat a fost AS Ciurbești – Știința II Miroslava 2-0.

Una peste alta, am obținut o victorie importantă și cu 10 puncte suntem acum pe locul 7 în clasament, la doar 2 victorii de prima poziție. Etapa viitoare jucam la Viitorul Tansa, penultima din Seria I, unde trebuie să învingem chiar dacă avem ceva accidentați și deplasarea e una lungă (aprox. 60 km).

Tare mi-e frică de faptul că de acum la sfârșitul fiecărui meci, echipamentul meu va arăta așa:

Echipamentul la finalul meciului de pe 15 septembrie
Echipamentul la finalul meciului de pe 15 septembrie
Advertisements

6 thoughts on “Fie ploaie, fie vânt, tot cu fotbalul în gând!”

 1. Felicitari pentru victorie si pentru assist-ul de la primul gol. Sunt sigur ca bucuria de a contribui la victoria echipei face ca noroiul abundent sa nu mai conteze.
  Offtopic – inca vreo doua articole despre secretele ligilor netelevizate si iti poti schimba denumirea blogului in DragosTeam 🙂

  Like

  1. Așa-i, nu ar fi atât de frumos de povestit dacă am ajunge curați acasă. 😛
   Sper să nu fiu nevoit să bag mai mulți bani în blog după schimbarea numelui 😀

   Like

 2. Ha! Mi-ai adus aminte de vremea cand jucam si eu fotbal pe la diverse echipe “modeste” din Bucuresti 🙂 Tin minte ca atunci cand primeam tricoul de joc (nu era aproape niciodata acelasi nr, jucand pe toate posturile, odata chiar si portar) ziceam pe loc un jucator care a purtat acel numar si ziceam ca eu sunt ala :))

  Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s