Faceţi valuri!

Da, poate părea o banală scandare a galeriei la un meci de fotbal. Deşi mecanismul de a ne ridica în picioare şi de a lua atitudine e acelaşi, totuşi expresia “Faceţi valuri!” are de această dată o altă însemnătate. Vineri, pe 6 iulie, între orele 15.00 şi 18.00, la Ştrandul Municipal va avea loc evenimentul de strângere de fonduri Swimathon, organizat de Fundaţia Comunitară Iaşi.

Organizat sub forma unei competiții de înot, Swimathon îți oferă posibilitatea de a te implica în susţinerea comunităţii în care trăieşti. Cum? Foarte simplu. Intri pe site-ul oficial al evenimentului, îți alegi o cauză care îți este cea mai apropiată de sufletul tău și te angajezi prin formularul online să plătești o sumă pentru fiecare tură de bazin. Apoi, pe 6 iulie îți încurajezi cauza să realizeze cât mai multe lungimi de bazin și afli valoarea finală a contribuției tale.

Eu îl voi susţine pe colegul din blogosfera ieşeană, Relansat, care s-a angajat să înoate cât mai mult pentru a oferi Zâmbete pentru copii, cauza propusă de Asociaţia Mai Bine. Dar nu e nevoie să ai un amic pentru a te hotărî că merită să ajuţi, ai la dispoziţie douăsprezece proiecte amplu explicate cu care te poţi identifica. Dacă tu vrei să dai 1 leu pentru o lungime de bazin și vor fi 20 de ture de bazin înotate, suma finală cu care contribui este 20 de lei. Dacă te-ai decis să oferi o sumă fixă, ai şi această variantă. Poţi susţine un singur înotător sau poţi opta pentru susţinerea întregii cauze. Sunt o multitudine de metode, numai să vrei să te implici.

Organizatorii au făcut o paralelă foarte interesantă şi potrivită: “Swimathon este ca o fântână a dorințelor, cu singura mare diferență că această fântână strânge banii pentru dorințe (cauzele comunității) și le și îndeplinește. Contribuie și tu cu o sumă la alegere la sprijinirea cauzei de suflet și spune-le și celorlalți! Pentru că din puțin se poate face mult, iar o idee poate deveni realitate.”

Ne vedem la ştrand să facem valuri!

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s