Vitas la Bucureşti

Oameni buni, voi aţi auzit de “tipul” ăsta?

Vitas – Smile

Vitas – Opera#2

Vitaliy Vladasovich Grachov, pe numele de scenă Vitas, e un leton stabilit în Rusia. Ceea ce mă miră nu este vocea, consider că mai sunt solişti care pot face asta, ci nişa pe care a descoperit-o într-o industrie a muzicii deloc simplă în această perioadă. E o voce de contratenor, un echivalent de contraalto sau mezzosoprană, întâlnită destul de des la soliştii care cântă la operele din lumea întreagă. Nu s-a gândit însă nimeni cum să profite de o astfel de voce şi cum să o îmbine cu muzica pop şi tehno.

Încă o chestie care mă uimeşte – cântă din 2002 şi eu am auzit abia sâmbătă noapte de el (mulţumesc, Vlad!). E foarte respectat în Rusia şi face furori în China şi încă o importantă parte a Asiei. Bineînţeles că au apărut controverse pe seama vocii, cea mai plauzibilă fiind lip-sync-ul (sincronizarea versurilor şi muzicii cu mişcarea buzelor). Şi cică e singurul artist străin care a cântat la concertul de deschidere al Jocurilor Olimpice din 2008.

Vitas la Jocurile Olimpice 2008

Am descoperit şi un site oficial, de unde am aflat că pe 25 februarie 2009 are concert la Sala Palatului. Foarte tare 🙂

24 thoughts on “Vitas la Bucureşti”

  1. pe mine m intereseaza unde voi putea gasi informatii despre bilete la concert???? am incercat s intru p situ din romania dar nu m lasa :(( 😦

    Like

  2. Intr-adevar o voce extraordinara. Il stiu de aproximativ un an, ii ascult si acum melodiile si inca ma mai uimeste. Am citit pe site-ul “fan clubului” din Romania ca biletele ar costa intre 200 si 400 de RON ceea ce mi se pare cam mult. Sper sa fie ceva lume in sala, mai ales ca este in timpul saptamanii. Eu sigur o sa fiu acolo, nu pot sa-l ratez ;).

    Like

  3. sal.
    sint fericita ca a aparut VITAS si in Romania, cat eram acasa, in Moldova, il ascultam si il vedeam des pe la posturilede televiziune rusesti. ce sa mai …happy

    Like

  4. chiar,cinta de atita timp si eu abia am auzit de el noroc cu radio 21,un fragment dintr-o melodie si inca nu stiu cum am acordat atentie,am asezat numele pe o bucata de hartie si am intrat abia seara pe net si…….soc de atunci numai pe el il ascult,nu am crezut in asemenea minuni ale muzicii-nu gasesc cuvinte!!!!!!

    Like

  5. Si nu uitati, sa veniti kiar si la aeroport, pe data de 24 februarie, orele 20:35, cu pancarte, cu glasu` pregatit pentru ca se va filma si tot tacamu` ! mai multe detalii, gasiti pe vitas.myforum.ro, forumu` Fanclubului Oficial Romanesc – Vitas ! :X

    Like

  6. conferinta de presa filmata, cu toti fanii Vitas, din Romania… te asteptam, multe surprize ti s`au pregatit ! mai multe detalii, pe vitas.myforum.ro sau rbd.gameszone.ro ! 😀

    Like

  7. Am fost la concert si am fost dezamagit. Nu stiu daca au fost citeva minute in care Vitas a cintat live. In rest, numai playback, cu smecherii ieftine gen frecat microfonul de haine sau dat mai incet cind il departeaza de la gura.

    Cinta frumos si imi place, dar ce a facut el la Bucuresti este doar un playback mai “sofisticat”.

    Mi se pare foarte trist faptul ca din ce in ce mai putin artisti cinta live pe scena.

    Like

  8. Buna! Din intamplare am dat de acest post,cautand pe google stiri despre concertul din 25 feb.Eu am fost acolo si, cu exceptia inceputului,cred ca a fost suta la suta live.Prestatia de pe scena a fost fara cusur,ceea ce m-a dezamagit a fost evident publicul roman.Vitas a cantat cu suflet,cu pasiune,dedicat intru totul…A reusit sa rascoleasca o lume intreaga cu vocea sa numai romanul nostru cum il stim….carcotas.
    In alta ordine de idei,as vrea sa stiu de la cineva priceput daca se poate compara vocea lui Vitas cu cea a lui Traistariu.E o curiozitate.

    Like

  9. da…si eu eram in dubii la un mom dat…pt ca mi se parea ca suna prea bine.da scuze,cine poate sa se sincronizeze asa bine cu momentele lui vitas in care tot invartea microfonu…acu se fac si repetitii mii pt playback?!nu stiu.dar omu e oricum in guinnesbook pt cele5octave pe care nu cre ca le-a dat playback cand l-au ascultat.si…sincer…nici nu m conteaza.vitas e altceva,e ciudat,e frumos…gay sau nu,mie imi place.:D.pup

    Like

  10. NU pot sa cred ca este cineva care a fost in sala si care crede ca nu a cantat live! Ascultati cu degetele bagate in urechi sau cum, ca nu pot sa-mi imaginez.. El nu stiu ce ar mai putea sa mai faca sa demonstreze ca nu e playback. Daca va documentati putin inainte de a scrie ar fi minunat (de ex. pe site-ul casei de discuri care il promoveaza in SUA).

    Like

  11. Nu vreau sa ma cert cu nimeni pe tema asta. Eu sunt convins ca a fost playback, si sunt suficient de dezamagit din cauza asta ca sa mai am si chef de certuri. Imi place Vitas, nu cred ca e castrat, nu ma intereseaza daca e gay sau nu, si cred ca cele 5 octave chiar le are. Doar ca pur si simplu n-a considerat ca merita sa cinte live la Bucuresti.

    Cu degetele in urechi n-am stat, dar cu ochii inchisi da. Muzica era frumoasa, vocea extraordinara, dar era clar ca nu ar fi putut sa se bitiie pe scena si in acelasi timp sa scoata si asemenea tonuri.

    Intr-o reprezentatie live auzi si respiratia artistului, il vezi cum trage aer in piept etc. Si bineinteles vocea nu este “perfecta”, ca pe banda. Nu a fost cazul.

    Ascultati de exemplu aceasta reprezentatie live a lui Vitas cu Demis Roussos:
    http://vitas.myforum.ro/viewtopic.php?t=208

    Apropo de Demis (care-mi place si el f mult), am fost la concertul lui din Bucuresti, din nou, playback la greu (cu citeva exceptii), dar macar la el e de inteles, e batrin omul.

    Intr-un fel va invidiez pe cei care credeti ca Vitas a cintat live.

    Like

  12. Salutare tuturor,
    Am fost si eu la concert, am stat in randul 3, adica chiar langa scena, central. Prima piesa, intr-adevar eram aproape convins ca a fost playback. Dar vreau sa va spun ca pe masura ce ascultam piesele, ramaneam din ce in ce mai nedumerit daca face playback sau nu. In cele din urma am hotarat sa nu ma mai gandesc la asta deoarece m-am convins ca are o voce extaordinara. Poate din cauza asta si este greu de perceput ca fiind ceva live.
    Concertul mi-a creat o stare foarte placuta.
    Si apropo, am ajuns si la intalnirea de la Marriott cu artistul. Acolo am avut ocazia sa schimb cateva vorbe cu el. Si mie, si sotiei mele, ni s-a parut un tip cat se poate de obisnuit si normal. Dragilor, credeti-ma, he is the real thing.

    Like

  13. Si eu am fost la concert,am stat in primul rand,i-am dat flori,apoi i-am luat autograf….am fost si la Merriot,am reusit sa-l filmez un pic atunci cand s-a indreptat catre sala de concert.Vitas nu a facut play back,este atat de bine lucrat,ca si dak ar face-o nu s-ar cunoaste…De altfel,va spun eu,a avut si mici scapari cu vocea,f.mici….dar o ureche ,,de elefant”le aude.si ce,n-are voie?credeti-ma,lucrez in domeniu si ,ca orice om,atunci cand canti live,este imposibil sa nu ai mici scapari….Oricum,starea pe care am avut-o dupa concert a contat cel mai mult…si dak ar veni de o suta de ori in Romania,chiar cu acelasi repertoriu,cu acelasi joc de scena,cu aceleasi toale pe el,eu tot m-as duce sa-l vad….si stau la 400 de km.de Bucuresti!!!!

    Like

  14. Vitas a cantat live de la inceput pana la sfarsit. Eu am avut loc chiar in primul rand de la scena si va spun sincer ca i-am auzit vocea si fara microfon. Avem impresia ca a facut playback pt ca a cantat mult prea bine, dar eu cred ca stie aceste melodii asa de bine, incat ii este foarte usor sa le cante. Omul asta are voce de cantaret de opera. Apropo, am mai citit ac ar fi gay – e o minciuna ! Omul e casatorit si are si o fetita de 8 luni. 🙂

    Like

  15. NU, n-a fost niciun pic de playback, omu` intr`adevar este un fenomen, lasati carcotelile laoparte… ca nu va sta bine ! 😀
    multi pupici, ce ma bucur c`am participat la un asa concert grandios, mai vreaaauuu !

    Like

  16. deci……
    Daca cei de la DAX (firma de sunet)…v-ar spune ca a fost LIVE o sa credeti?

    Exista inregistrarea cu tot ce a “intrat” in micorfonul ala :)….si e LIVE……

    Ce mi se pare ciudat, (stiti proverbul “cand vulpea n-ajunge la struguri zice sa sunt acrii”), de ce e asa de greu de acceptat ca e un fenomen….Poa sa fie si un proiect de marketing, o masina de hipnotizat, nu ma intereseaza….eu ma las vrajit de el….si il ador 🙂

    Like

  17. Doamne! Nu mai suport sa citesc comentarii aberante cum ca Vitas nu a cantat live! El a cantat live! De asta intoarce microfonul pe toate partile, sa-si dovedeasca onestitatea. Cei care il comenteaza aiurea sunt fie invidiosi, fie nepregatiti pentru valoarea lui ca artist. Unii oameni chiar nu merita sa-l asculte. Ii invit sa-si dezlipeasca urechiusa afona de muzica lui minunata.

    Like

  18. Buna…
    Am primit cadou de ziua mea doua bilete la concertul lui Vitas de pe 7 aprilie 2016…
    Din pacate nu sunt in zona Vip cum doream..asa ca le vand .pretul lor a fost de 400 insa le dau cu 350 sau ofer diferenta pentru schimb de bilete in zona Vip..

    Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu: