Sensul cărţilor

Este cât se poate de clar că tendinţa omenirii e aceea de a evolua, de a atinge noi orizonturi, de a descoperi alte modalităţi pentru orice lucru banal, de a schimba lumea. E şi mai clar faptul că nu poţi repeta chestiuni care au fost deja realizate, concepute, experimentate. Tot ce vrem este noutate şi sunt numeroase variante pentru a afla şi pentru a crea inovaţii. Important este cât de mult vrei şi cum te gândeşti să faci asta.

Deşi sunt destui care conştientizează această stare de fapt sunt foarte puţini care mai citesc. Pare lipsit de legătură ce spun? Nu, sensul cărţilor nu este înţeles, aşa cum sensul peniţei, al stiloului, al tipografiilor şi al poveştilor nu este înţeles. Şi e atât de simplu: e unicul mod prin care lucrurile şi descoperirile făcute în trecut sunt păstrate pentru viitor şi sunt citite de (unii dintre) noi în prezent. Fără a avea acces la aceste informaţii am rămâne permanent la un anumit nivel şi, probabil, am reinventa secole de-a rândul aceleaşi concepte.

Cărţile te ajută să afli ce a fost, ce este şi să îţi dai seama ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi realitatea prezentă. Este evident că nu avem timpul necesar să aflăm totul, de aceea nu trebuie ratate momentele disponibile pentru a realiza aceste lucruri. Pentru a putea progresa e nevoie să afli cum s-a făcut aceasta înainte de a apărea tu, trebuie descoperite nişele pe care s-au axat anterior alţii şi nişele pe care încă ai posibilitatea să mergi. Orice idee veche, bună sau rea, poate naşte o nouă idee, totul depinde de aria în care îţi permiţi tu însuţi să gândeşti şi aceasta apare în funcţie de ce ai citit, ce ai aflat, pe unde ai umblat… cu mintea.

Advertisements

2 thoughts on “Sensul cărţilor”

  1. toata lumea stie (sau macar ar trebui sa stie) ca prin citit evoluam. noua generatie e dependenta de calculator..si nu este neaparat o chestie rea, deoarece asa am descoperit un curs prin care inveti cum sa citesti 25.000 de cuvinte pe minut si sa retii 100% din informatia astfel lecturata….paradoxal, se refera la cititul cartilor si nu al paginilor de net. http://www.selfgrowth.com/articles/panzo1.html aici este decrierea cartii..numai k e in engleza..din pacate nu o am inca in forma finala, dar daca cineva doreste in cam o luna o s-o am….

    Like

  2. Cu mintea putem umbla si online. 🙂 Ideea e ca atuncu cand e vorba de noutati Internetul, prin natura lui, va fi mereu cu un pas inaintea cartilor. Dar asta nu inseamna ca le va inlocui vreodata, cred eu. O poveste de sute de pagini mereu va fi mai frumoasa citita pe hartie. Asta dincolo de faptul ca nu e deloc practic sa stai la PC cu orele pentru a o lectura.

    Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s