Eurovision Song Contest Belgrade 2008 – 2nd Semi-Final Review

Se ştiu toţi finaliştii pentru că ieri a avut loc cea de-a doua semifinală. Una mai bună din punct de vedere calitativ decât prima, o semifinală din care se puteau califica mai mult de 10, dar dacă atâtea locuri au fost disponibile, atâtea s-au acordat. OK, care a fost desfăşurarea acesteia în rândurile ce urmează:

1. Euroband – This Is My Life (Islanda) – O trupă plină de energie deşi au început primii. Au deschis o seară fantastică cu voci foarte bune şi care s-au sincronizat excelent. Ritm foarte bun, însă nu am înţeles rostul pantofilor roz. 😛 S-au calificat în finală şi îi vom vedea cu numărul 11.

2. Charlotte Perrelli – Hero (Suedia) – Cea din cauza căreia Biondo au venit în România… Deşi aspectul fizic al interpretei nu uimeşte, vocea şi melodia au avut foarte multe plusuri. Nu impresionează nici mişcarea scenică îndestul. Totuşi, prestaţia i-a adus calificarea şi va intra de pe poziţia a 15-a.

3. Mor ve Ötesi – Deli (Turcia) – Cine credea că turcii nu pot cânta rock s-au înşelat amarnic. Chiar cântă şi sunt apreciaţi. Mie nu mi-a plăcut melodia şi nici ce am văzut pe scenă. Am observat câteva influenţe tradiţionale, orientale ca să nu spun mai mult :). Au mers mai departe spre marea mea uimire şi îi vom asculta în finală, fiind cu numărul 12.

4. Ani Lorak – Shady Lady (Ucraina) – Marea speranţă a ucrainienilor este Ani Lorak care a avut una dintre cele mai impresionante prestaţii pe scenă, un show foarte bine pus la punct, reuşind să ridice spectatorii şi, probabil, şi unii telespectatori în picioare. Era imposibil să nu se califice – number 18.

5. Jeronimas Milius – Nomads In The Night (Lituania) – Cea mai lipsită de strălucire prestaţie din acest an. Singurul interpret care nu a apelat la dansatori sau backing-vocals şi care a avut de suferit. O voce puternică, melodie interpretată bine, însă fără nimic senzaţional, melodie cuminte care a rămas în semifinale.

6. Olta Boka – Zemrën E Lamë Peng (Albania) – La doar 16 ani, cea mai tânără participantă din acest an a lăsat o impresie plăcută, deşi nu a ieşit foarte tare în evidenţă. A avut o interpretare după carte, nu s-a mişcat foarte mult, şi-a făcut treaba şi o vom revedea în finală, la tragerea la sorţi obţinănd poziţia a 3-a.

7. Paolo Meneguzzi – Era Stupendo (Elveţia) – Italianul trimis de elveţieni la Eurovision nu s-a achitat de responsabilitatea de a califica noua sa ţară în finală. Poate dacă era repartizat în prima semifinală fura locul românilor :P.

8. Tereza Kerndlová – Have Some Fun (Cehia) – Deşi mie mi-au plăcut foarte mult, fiind o melodie care poate face furori vara asta în Europa pentru că are de toate (Dj, fete frumoase, dans, interpretare), se pare că nu a prins la public şi nu s-a calificat în continuare. E adevărat că au fost momente când solista a dat pe lângă, dar preferam să o mai văd odată.

9. Ruslan Alehno – Hasta La Vista (Belarus) – Nimic uimitor la domnul Ruslan, deşi el a trasmis că s-a simţit foarte bine. A părut un Enrique mai micuţ, a mers pe o reţetă bine definită, dar nu a reuşit să atingă finala.

10. Pirates Of The Sea – Wolves Of The Sea (Letonia) – O poveste foarte interesantă pusă în scenă. O luptă în faţa tuturor europenilor pe ritmuri ale piraţilor. Să fi fost un protest împotriva pirateriei? 😛 Cert e că îi vom urmări din nou în finală. S-au calificat şi au obţinut numărul 14.

11. Kraljevi Ulice & 75 Cents – Romanca (Croaţia) – Nu ştiu exact despre ce au cântat bătrânii aceştia respectabili, dar sper că titlul cu diacritice nu ar suna “Românca”. Mi-a plăcut la nebunie, e o piesă super-tare şi cred că măcar un premiu de consolare tot vor primi 🙂 Mai ales nenea 75 Cents care e mai tare ca 50 Cent fără nicio problemă. Dacă i-aţi pierdut, aveţi ocazia să vă bucuraţi în finală – poziţia a 9-a.

12. Deep Zone & Balthazar – DJ, Take Me Away (Bulgaria) – Oamenii ăştia au avut de toate, ar fi trebuit să fie în finală, dar nu ştiu pe unde s-au încurcat voturile. Show fantastic, break-dance, voce bună, vestimentaţie poate uşor deplasată. Să fie muzica expirată? Habar n-am.

13. Simon Mathew – All Night Long (Danemarca) – În schimb, acest personaj s-a calificat. E unul din cazurile în care îmi pun întrebarea “pe ce criterii votează lumea?” şi nu găsesc un răspuns sau am altele de la an la an. Nu e o piesă rea, dar nu e uimitoare. Asta e, mai trăiesc să o văd şi în finală. La numărul 16 probabil o să-mi fac un ceai.

14. Diana Gurtskaya – Peace Will Come (Georgia) – Foarte mult curaj pentru Georgia să trimită o nevăzătoare, dar o alegere foarte inspirată. Melodie excelentă, voce mult peste medie, o punere în scenă remarcabilă. Cred că dupa Norvegia e melodia căreia îi prevăd un mare succes. În finală a prins poziţia a 17-a.

15. Csézy – Candlelight (Ungaria) – Cred că Becali a trimis vreo valiză să nu treacă maghiarii mai departe :). Dincolo de glume, melodia nu a fost rea, dar nu a atras atenţia multora din cei care au votat. Cred că repartizată în prima semifinală se califica.

16. Morena – Vodka (Malta) – Melodie foarte ritmată, bine interpretată, dar fără acel “ceva” care aici cred că s-a numit menţionarea unei băuturi şi lipsa unui nume de ţară cu rezonanţă. Dacă ar fi cântat ruşii aşa ceva, altul ar fi fost impactul. Puţin copilărească totuşi.

17. Evdokia Kadi – Femme Fatale (Cipru) – Recunosc că am avut mare încredere în melodia aceasta, dar se pare că m-am înşelat. Mi s-a părut foarte bună şi vocea iterpretei şi ce s-a făcut la calificări. Din păcate, nu a fost să fie. Poate la anul va merge Cipru mai departe.

18. Tamara, Vrčak & Adrijan – Let Me Love You (Macedonia) – Aici chiar nu înţeleg de ce nu a fost aleasă să meargă mai departe. O melodie perfectă, coregrafie extraordinară, totul bine realizat. Doar semifinale.

19. Vânia Fernandes – Senhora Do Mar (Negras Águas) (Portugalia) – Aici nu înţeleg de ce s-a mers mai departe. Probabil au trecut portughezii graniţa în Spania şi au sunat cu nemiluita. Nu mi se pare o realizare fantastică.

Vorbim mâine de şansele fiecărei ţări în finală şi de eventuali câştigători.

UPDATE: Iată noul trofeu Eurovision Song Contest:

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s