Eurovision Song Contest Belgrade 2008 – 1st Semi-final Review

Marţi seară a avut loc prima semifinală Eurovision din 2008, în care am avut şi noi participanţii noştri. Ca să nu căutaţi prea mult, o să vă spun de la început că s-au calificat… asta e vestea bună 🙂 Vestea proastă este că vor intra primii în marea finală conform tragerii la sorţi. Dar să facem o trecere prin ceea ce a însemnat pentru mine prima semifinală şi care au fost rezultatele acesteia:

1. Stefan Filipović – Zauvijek Volim Te (Muntenegru) – Singurii pe care nu i-am prins în direct, dar se pare că nu a fost o prestaţie foarte apreciată. Drept dovadă, nu s-au calificat în finală.

2. Boaz – The Fire In Your Eyes (Israel) – O voce foarte bună, nu a lăsat deloc impresia că ar fi dezavantajat de faptul că nu cântă în engleză, backing reuşit, cu ceva influenţe tradiţionale israeliene, prestaţie bună, calificare în finală şi cu numărul 7 de intrare în ultima rundă.

3. Kreisiraadio – Leto Svet (Estonia) – S-a dorit o abordare amuzantă a concursului, dar a fost presărată cu momente penibile (vârsta soliştilor, coregrafia puerilă, versuri mai mult sau mai puţin atractive etc.). Calificarea în finală, aşa cum se aşteptau mulţi, nu a fost obţinută.

4. Geta Burlacu – A Century Of Love (Moldova) – O variantă de jazz moldovenesc 🙂 cu o punere în scenă modestă, o piesă plictisitoare, o voce plată, nimic special. Rezultat nesatisfăcător: necalificare.

5. MioDio – Complice (San Marino) – O melodie bună la o primă participare, interpretare corectă, coregrafie potrivită, însă nimic care să atragă şi, de aceea, s-au oprit în semifinale.

6. Ishtar – O Julissi (Belgia) – Interpretare comică, interesantă, vestimentaţie bună, inflexiuni ale vocii care au surprins, muzică foarte interesantă, mă aşteptam să o văd şi în finală. M-am înşelat!

7. Elnur & Samir – Day After Day (Azerbaijan) – O dispută îngeri-demoni care a surprins publicul şi a plăcut. Un ingeraş cu adevărate calităţi vocale şi un demon care îl completează foarte bine. Se pare că a fost combinaţia perfectă pentru a duce Azerbaijan-ul în marea finală şi vor intra pe poziţia cu numărul 20.

8. Rebeka Dremelj – Vrag Naj Vzame (Slovenia) – Un show foarte bine realizat din punctul meu de vedere, o voce bună, dar se pare că nu a fost destul de impresionant pentru public, iar calificarea nu a fost obţinută.

9. Maria – Hold On Be Strong (Norvegia) – Melodie cu potenţial de hit, cu o mişcare discretă, dar care antrenează, 4 voci feminine foarte bine armonizate. Predicţia mea este un loc în primii 5 în finală. Vor intra ultimii (numărul 25), ceea ce poate deveni un avantaj.

10. Isis Gee – For Life (Polonia) – O interpretă care şi-a realizat singură muzica şi versurile şi care a reuşit să se califice în finală după o prestaţie foarte bună care a plăcut publicului. Personal, aş fi preferat o melodie mai ritmată acestei melodii cu o coregrafie preponderent statică. Anyway, are potenţial de Celine Dion :). Va intra a 10-a în finală.

11. Dustin the Turkey – Irelande Douze Pointe (Irlanda) – Irlandezii au vrut să surpindă o întreagă Europă printr-o reprezentaţie a unui curcan, însă reacţia nu a fost cea aşteptată, calificarea fiind ratată. Probabil că punerea în scenă ar fi trebuit să fie mult mai spectaculoasă pentru a uimi cu adevărat.

12. Gisela – Casanova (Andorra) – Ritm foarte bun al melodiei, vestimentaţie aleasă destul de prost, coregrafie comună. Ar fi avut ceva şanse într-un an cu melodii mai slabe, însă acum se vor mulţumi cu participarea în semifinale.

13. Laka – Pokušaj (Bosnia şi Herţegovina) – O nebunie de melodie cu nişte interpreţi mai mult decât săriţi de pe fix, cu o poveste pusă în scenă foarte bine, deşi nu se folosesc de limba engleză. Şanse mari să fie printre primii la final. Intră în luptă de pe poziţia a 6-a.

14. Sirusho – Qele, Qele (Armenia) – Ritmurile de manele revin la Eurovision aduse de armeni de această dată. Bineînţeles că încă funcţionează dacă ai un show bine pregătit. Putem revedea Armenia în finală de pe poziţia cu numărul 5.

15. Hind – Your Heart Belongs To Me (Olanda) – Olandezii nu reuşesc nici anul acesta să trimită o melodie care să impresioneze, deşi eu aştept chestia asta de ceva timp. Nu a fost foarte rea, însă nu s-a ridicat la nivelul primelor zece.

16. Teräsbetoni – Missä Miehet Ratsastaa (Finlanda) – Vor da iarăşi lovitura cu un rock? Se pare că asta e ceea ce înţeleg finlandezii prin Eurovision 🙂 Da, s-au calificat în finală şi vor intra cu numărul 8.

17. Nico & Vlad – Pe-o Margine De Lume (România) – Singurul duet din concurs, bineînţeles fără coregrafie. Voci foarte bune, au ajuns şi cei de la Eurovision să zică faptul că vor să fie clonele celor doi artişti mult mai recunoascuţi: Andrea Bocceli şi Sarah Brightman. Important pentru noi este că s-au calificat şi vor intra cu numărul 1 în finală.

18. Dima Bilan – Believe (Rusia) – Una dintre cele mai originale abordări pe care le-am văzut în ultimii ani la Eurovision. O performanţă extraordinară să îi poţi aduce pe scenă pe Edvin Marton la vioară şi Evgheni Pluşenko să patineze e magnific. Numărul 24 în finală. Penultimii ca şi acum.

19. Kalomira – Secret Combination (Grecia) – Cea mai antrenantă piesă din acest an până acum. Rămâne de văzut dacă această combinaţie secretă folosită de greci va avea succesul aşteptat. În finală, vor intra de pe poziţia a 21-a.

În altă ordine de idei, joi, de la ora 22.00, va avea loc a doua semifinală Eurovision. Aştept părerile voastre.

Advertisements

10 thoughts on “Eurovision Song Contest Belgrade 2008 – 1st Semi-final Review”

 1. Carina, de către specialişti a fost primită bine, însă legea o fac cei care sună şi ştim cu toţii de practica voturilor între ţările vecine. Zic că e rău pentru că sunt unii care îşi amintesc mai târziu că e finala Eurovision, sunt unii care uită ce s-a cântat la început şi sunt alţii care sunt impresionaţi de ce vine la sfârşit mai mult decât de debut.

  Like

 2. piesa este dragutza dar nu cred ca este potrivita pentru eurovision. Parerea mea este ca nu ne aventajeaza faptul ca vom canta primii. Ramane de vazut….gabri

  Like

 3. felicitari Nico & Vlad in primul rand!!! melodia Bosniei e oribila!!! nu stiu cum s-au calificat. pacat k anul trecut au avut o piesa nemaipomenita care nu fost apreciata la adevarata valoare. cat despre celelalte… am am cateva abiectii in legatura cu Finlanda si Azebaidjan. dar treca de la mine… speram sa se califice in locul celor 3 despre care am zis cate ceva Moldova, Olanda si Slovenia. asta este. bine ca ne-am calificat noi desi aveam deplina incredere in Nico si Vlad

  Like

 4. De xemplu aici in America,se vorbeste ca am avea sanse sa cistigam,niciodata nu poti prezice gindurile unui continent,si cel mai interesant fapt este ca dupa reiting-ul europenilor de aici,anume romanii ar fi pe 1 loc si Moldova pe 2,desi nu depinde de numarul persoanelor din fiecare tara ci dupa aprecieri muzicale,na,sa speram ca avem noroc siHAI MOLDOVAAAAAA!!!!

  Like

 5. Moldova e puţin acasă după prima semifinală, dar dacă se întoarce în timp util se poate să iasă pe 2. Oricum n-o să ţină nimeni minte!

  Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s