Patru trasee turistice oficiale prin Iaşi

Municipalitatea a stabilit patru trasee posibile pentru turişti. Traseele vor fi mediatizate prin intermediul biroului de turism, din subordinea Primăriei. “S-a realizat un studiu cu privire la potenţialul Iaşului din punct de vedere turistic. Pe baza acestuia, s-au ales şi traseele tematice. Am ales noi obiectivele care credem că sunt reprezentantive pentru municipiu”, a declarat Cosmin Coman, director executiv în cadrul Primăriei.

Unul din trasee vizează lăcaşurile de cult din Iaşi. Aici, reprezentanţii municipalităţii au ales ca puncte de reper biserica Sfântul Ierarh Nicolae, din Copou, biserica Sfântul Spiridon, mănăstirea Golia, sinagoga Mare, biserica Bărboi, biserica Barnovschi, biserica Sfântul Nicolae Domnesc, mănăstirea Trei Ierarhi, catedrala catolică şi Mitropolia.

Turiştii vor fi invitaţi să viziteze şi casele memoriale. Au fost luate în calcul Casa Memorială Mihail Sadoveanu, Bojdeuca Ion Creangă, Casa Memorială George Topârceanu, Casa Nicolae Gane, Casa Mihai Codreanu şi Casa Otilia Cazimir. Nu au fost uitate nici muzeele. Turiştilor li se va propune un traseu care să cuprindă Palatul Culturii, Casa Dosoftei, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Teatrului, Muzeul Unirii, Casa Pogor, Muzeul Mihai Eminescu şi Muzeul Poni – Cernătescu.

“Pe de altă parte, s-a stabilit şi un traseu care să poată fi parcurs pe jos, o plimbare prin Iaşi. Se începe de la Palatul Culturii, pe Ştefan cel Mare, cu toate obiectivele din această zonă, Piaţa Unirii, strada Lăpuşneanu, bulevardul Carol, până la parcul Copou, unde este cel mai vechi monument din România, Obeliscul cu lei, încheindu-se cu Teiul lui Eminescu, a explicat Coman. Pentru fiecare obiectiv în parte a fost pregătit un scurt istoric şi, unde este cazul, programul de vizitare.

Da, e mai bine decât nimic, dar parcă nu e foarte bine. Traseele astea le-am făcut în clasa a cincea şi, încă de pe atunci, pe multe le cunoşteam deja. Nu am pretenţia să fie schimbate, sunt conştient că pe astea le avem, cu astea defilăm, problema e modul în care arată şi ideea învechită de promovare prin aşa-zise programe turistice de care omul nu poate afla decât dacă doreşte să facă asta. Eu, personal, aş fi mers pe o promovare pe mai multe planuri: afişe, internet, spoturi TV dacă tot există o nişă ce poate fi valorificată.

2 thoughts on “Patru trasee turistice oficiale prin Iaşi”

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s