Şi femeile dau în minge

Din punctul de vedere al celor mai mulţi bărbaţi fotbalul nu este pentru femei, dar totuşi sunt destule femei care preferă fotbalul în locul unei telenovele sau a unei plimbări la shopping în Mall.

Cu ceva vreme în urmă, pe stadioane era interzisă intrarea femeilor, deoarece era singurul loc în care bărbaţii erau “cu băieţii” timp de 90 de minute şi nu doreau să aibă în preajma lor o doamnă/domnişoară care să îi întrebe de câteva ori în 5 minute “Iubitule, cine cu cine joacă?”, “De ce a fluierat ăla?”, “A fost gol?” şi aşa mai departe cum se întâmplă de cele mai multe ori.

Ei bine, odată cu trecea timpului au apărut şi “femeile microbiste” care mergeau pe stadion si cântau, ţipau şi îşi susţineau echipa cot la cot cu bărbaţii. Se bucurau şi sufereau, poate mai mult decât bărbaţii, în momentul în care echipa de suflet învingea/era învinsă.

Din păcate printre suporteriţe au apărut tot felul de domnişoare, mai ales pe stadioane, care habar nu au cu ce se mănâncă fotbalul, care vin şi bârfesc, şi se miră de fiecare dată când ceilalţi din jurul lor se ridică în picioare sau arbitrul fluieră şi se plictisesc după primele 30 de minute. Şi mai avem o categorie de “suporteriţe” – cele care vin la agăţat pe stadion, îmbrăcate cu pantaloni cât mai strâmţi, cu geci cât mai lucioase şi cu nelipsiţii pantofi cu toc. Aceste domnişoare strică imaginea femeilor cărora le pasă cu adevărat de fotbal, cărora le place să privească un meci timp de 90 de minute, cele care visează fotbal şi pot să discute cu orice microbist timp îndelungat fără a se plictisi.

Cred că 60% dintre femei preferă să se uite la o telenovelă decât la un meci unde dau ăia cu piciorul în minge şi nu se întâmplă nimic interesant, nu apare nici un Jose Armando sau Marimar care să se indrăgostească. 25% sunt suporteriţele care preferă un meci de fotbal în locul unei telenovele sau a unei plimbări în Mall, dar care nu depăşesc limita normală de cunoştinţe a unei femei despre fotbal. Restul de 15% sunt femeile care adoră un meci de fotbal!

Chiar dacă bărbaţii nu pot accepta că sunt femei care înţeleg simplitatea şi frumuseţea acestui sport, totuşi la Dinamo avem brigadă feminină “Power Puff Girls”, iar în străinătate : Granata Girls – Torino, Ultras Girls – Napoli, Hoolgirls- Bayern Munchen, Disi Kartallar (Female Eagles) – Beşiktaş şi lista poate continua.

Ar fi bine să dispară “suporteriţele” care n-au treabă cu fotbalul de pe stadioane şi să apară tot mai multe femei care împărtăşesc aceeaşi pasiune cu prietenul/iubitul/soţul lor şi care vor învăţa să iubească ceea ce multe altele ignoră.

Şi, în final, să urmarim o femeie adevarată 🙂 :

Advertisements

2 thoughts on “Şi femeile dau în minge”

  1. Dar daca tie ti-ar placea un baiat si ai merge pe stadion doar de dragul lui, desi tu nu le ai cu fotbalul? Sau poate ca vrei sa socializezi cu restul grupului de prieteni, mari amatori de fotbal?
    Iar “statistica” ta lasa de dorit ca sa ma exprim eufemistic, pt ca pe televizor nu sunt numai telenovele sau fotbal si nu toate femeile se uita numai la telenovele cum nici barbatii nu se uita numai la fotbal. Si sa stii ca nu toti barbatii “nu pot accepta că sunt femei care înţeleg simplitatea şi frumuseţea acestui sport” , sa stii ca in aceasta hoarda unde ochelarii de cal sunt la moda mai sunt si componenti care decid sa nu-i poarte!

    Like

  2. Sa o luam in ordine : daca mi-ar place un baiat si as merge pe stadion doar de dragul lui, sau al grupului meu de prieteni as sta cuminte si as fi atenta la meci, as sti ce echipe joaca si probabil ca nu as barfi ce vedete s-au mai cuplat sau ce machiaj tare mi-am luat din Mall.
    Imi pare rau daca statistica mea nu coincide cu cea pe care o stii tu, totusi cred ca marea majoritate a femeilor sunt fane telenovelelor. Sunt convinsa ca nu toti barbatii refuza sa accepte femeile microbiste printre ei, dar majoritatea o fac, pentru simplul motiv ca femeile si fotbalul din punctul lor de vedere nu se impaca.

    Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s