Televiziunea publică aniversează Cerbul de Aur, “de la alb-negru la color”, pe 1 martie

Televiziunea publică prezintă spectacolul aniversar “Cerbul de aur, de la alb-negru la color”  mâine, 1 martie, la împlinirea a 40 de ani de la prima ediţie a festivalului, emisiune considerată primul eveniment al ediţiei 2008 a festivalului, anunţă TVR.

Spectacolul live, care începe la 20.10, va dura patru ore şi este prezentat de Ruxandra Gheorghe şi Dan Teodorescu, iar compozitorul Horia Moculescu va avea dialoguri cu artiştii, realizatorii şi compozitorii implicaţi în concurs de-a lungul timpului.

Cântăreţi ca Margareta Pâslaru, Monica Anghel, Narcisa Suciu şi Andra, care au urcat pe scena festivalului Cerbul de Aur, vor fi prezenţi în studioul TVR şi vor povesti despre experienţele lor.

În timpul emisiunii vor fi difuzate şi imagini din ediţiile trecute ale festivalului, iar cântareţii prezenţi în studio vor interpreta diferite melodii care au fost în concurs de-a lungul timpului.

Cele mai îndrăgite cântece din festival vor fi interpretate şi de concurentii străini Garett Wall din Irlanda, Pam din Malta, Mike Peterson din Germania, Jojo a Gogo din Franta şi Giulia din Israel.

Prima ediţie a festivalului Cerbul de Aur a fost în 1968, iar pe scena sa au fost invitate, de-a lungul timpului, vedete ca Toto Cutugno, Scorpions, Pink, Patricia Kaas, Kenny Rogers, Boy George, Ray Charles sau Kylie Minogue. Evenimentul a fost întrerupt în anul 1972 şi reluat după 20 de ani, în 1992.

Potrivit Biroului de Presă al TVR, festivalul va fi organizat anul acesta la Braşov, la o dată care urmează să fie stabilită, după ce în 2006 şi 2007 nu a avut loc, din lipsă de fonduri.

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s