Make-up

Teren minat

de Dragosh

Cam asta reprezintă pentru noi, bărbaţii, zona în care fetele, domnişoarele, doamnele, femeile într-un cuvânt, se “redefinesc”, adică se machiază. Sunt sigur că nu numai o singură dată vi s-a întâmplat, domnilor, să aşteptaţi minute-n şir (în cel mai fericit caz minute) ca iubita, prietena, consoarta ori altă reprezentantă a sexului frumos să se “înfrumuseţeze”.

Ei bine, atunci îţi vine să iei toată trusa aia (tot în fericitul caz în care e doar una) şi să o arunci cât-colo pentru ca data viitoare să poţi pleca la ora stabilită şi cu starea de bucurie intactă. Da, aşa-i, ne vine să facem asta şi, întotdeauna, ne mulţumim cu varianta de a o anunţa cu vreo oră înainte că trebuie să ne întâlnim, marjă de eroare care se dovedeşte a fi încă insuficientă.

Merită o analiză a ceea ce se întâmplă acolo, mai ales că pentru noi e mult prea dificil de înţeles. Dom’le, când femeia aude că trebuie să iasă din casă, butonaşele din creier încep să se pună în miscare: vai, dar cum îmi stă părul! vai, dar ce gene am! vai, dar unde e oja care se potriveşte cu cravata lui? of, nu mai am bretele transparente! etc. etc. etc. Cum de noi putem să ne dăm seama de toate astea cu o zi înainte? Cum de noi le avem pe toate pregătite şi tot nu suntem declaraţi genii?

Da, cred că ştiu! Presupun că doamnele au o dorinţă extrem de mare de a fi mult mai mult decât sunt, de a arăta cel mai bine într-un grup în care se află şi o altă companie feminină, de a fi deasupra oricui. Ei bine, asta nu se poate fără a te îngriji excesiv şi de aspectul fizic! La urma urmei, cui nu-i place? Aţi gândit vreodată că nu a meritat efortul de a astepta? 🙂

Trucul feminin

de Sorina

Este greu să ne imaginăm o aglomeraţie în centrul unui oraş unde să nu vedem cel puţin o femeie machiată, putând observa că fiecare este machiată după vârstă, frumuseţe, situaţie materială şi origine socială.

Oricărei femei îi place să fie frumoasă, ajutându-se de make-up – unele să îşi ascundă micile imperfecţiuni, altele pentru a scoate în evidenţă frumuseţea cu care au fost înzestrate. Ne place să pierdem timpul în faţa oglinzii spre supărarea multora dintre bărbaţi, nu admitem să ieşim din casă fără a ne simţi frumoase. Este o plăcere ca o femeie să fie admirată, să fie privită atent şi să i se aducă complimente.

Nici o femeie nu va rezista la complimentele unui bărbat, atât timp cât ele sunt din inimă.
Ei bine, femeile din punctul de vedere al machiajului se pot împărţi în 2 categorii: femeile care vor să iasă în evidenţă cu orice preţ şi care se machiază foarte strident tocmai pentru a fi în centrul atenţiei. Aceste femei nu sunt privite cu ochi buni şi atrag păreri contradictorii.

Dar sunt şi femeile care se machiază pentru a scoate în evidenţă părţile frumoase, care nu atrag atenţia asupra lor datorită machiajului folosit, ci datorită frumuseţii.

Totuşi, aşa cum spunea şi Francois de La Rochefoucauld: “Există unele lucruri frumoase care păstrează mai multă strălucire când ramân imperfecte decât când sunt desăvârşite”, cred că femeia este frumoasă şi trebuie să se simtă frumoasă şi fără să fie machiată. Nu degeaba femeia este denumită şi “sexul frumos”, iar bărbaţii ar trebui să fie mândri de cea pe care o au lângă ei.

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s