Yana în finala Eurovision România

După retragerea trupei VH2 din finala Eurovision şi calificarea automată a interpreţilor New Effect feat. Genţiana, aceştia au anunţat organizatorii că nu vor putea participa la concurs, din cauza unor angajamente contractuale deja încheiate pentru weekend, locul rămas liber fiind ocupat de Yana.

Potrivit TVR, organizatorii selecţiei naţionale Eurovision, la retragerea din concurs a trupei VH2, piesa care a fost introdusă în concurs în locul rămas liber a fost cea interpretată de New Effect feat. Genţiana. Însă organizatorii s-au văzut puşi în faţa unei noi situaţii dificile: Raoul Bogdan, compozitorul piesei proaspăt calificate, a anunţat că, “respectând decizia juriului şi alegerea făcută de public în prima semifinală, din 09.02.2008, membrii trupei New Effect feat. Genţiana şi-au făcut angajamente contractuale pentru acest weekend”, neputând astfel onora invitaţia de a participa la finala TVR, de sâmbătă. La fel s-a întâmplat, însă, şi cu următorul clasat în semifinale, Adrian Enache, a cărui piesă, “Te iubesc” (muzica: Cristi Nistor, Ionuţ Turburaş; text: Cristi Nistor, Ionuţ Turburaş), a acumulat 114 puncte în urma votării. Interpretul a afirmat că motive obiective îl împiedică să participe la finală, având deja un alt angajament pentru seara respectivă.

Prin urmare, şansa a fost de partea celor trei fete din trupa Yana, următoarele clasate în concurs. Piesa “C’est la vie” (muzica: Daniel Alexandrescu; text: Sebastian Badiu, Constantin Irenne, Sabina Gherescu, Cătălina Zanfir, Radu Fornea) obţinând 113 puncte.

Astfel, seara de sâmbătă, cea a finalei naţionale Eurovision, în care va fi ales reprezentantul României la concursul internaţional, va prezenta, în cele din urmă, 12 concurenţi care se luptă pentru votul juriului şi al publicului.

Alina Sorescu şi Iulian Vrabete vor introduce, pe rând, concurenţii în scenă, iar Iuliana Marciuc va juca rolul de gazdă în Camera verde.

După evoluţia de pe scenă a concurenţilor, spectatorii vor putea urmări un recital al celebrului Goran Bregović, însoţit de instrumentiştii săi, Wedding and Funeral Orchestra.

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s