VH2 se retrage din finala selecţiei naţionale Eurovision 2008

Trupa VH2 a anunţat organizatorii selecţiei naţionale Eurovision 2008 că îşi retrage cântecul “Follow Me” din finala concursului, din cauza unor suspiciuni potrivit cărora piesa ar semănă cu o altă melodie românească, compusă în urmă cu mai bine de zece ani.

A fost adusă în faţa organizatorilor şi a noastră o suspiciune de asemănare între piesa «Follow Me», interpretată de grupul VH2 şi admisă în finala competiţiei, şi o piesă românească scrisă cu peste zece ani în urmă de un compozitor care ne-a solicitat anonimatul, piesă fară notorietate la vremea respectivă“, precizează membrii formaţiei, într-un comunicat de presă.

Chiar dacă nu se pune în discuţie acuzaţia de plagiat, ci doar asemănarea întâmplătoare, trupa VH2, din dorinţa de a se depărta de “orice bănuieli de rea intenţie şi pentru a nu alimenta ostilitatea apărută”, a decis retragerea piesei “Follow Me” din finala naţională Eurovision 2008.

Ne pare rău că această problemă nu a fost sesizată de cei implicaţi, încă din faza preliminară, mai ales că toate cântecele calificate au putut fi ascultate pe site-ul TVR cu aproape o lună de zile în urmă. S-ar fi putut evita în acest fel situaţii neplăcute de acest tip“, au adăugat membrii trupei.

Odată cu retragerea acestei piese din competiţie, locul rămas vacant pe lista finaliştilor a fost ocupat de piesa “Zamira” (muzică: Raoul Bogdan; versuri: George Lazăr; interpreţi: New Effect feat. Genţiana), următoarea clasată în semifinale, informează TVR. Piesa “Zamira” a obţinut 119 puncte în urma votului publicului şi al juriului din prima semifinală, la fel ca şi piesa “Fight for Life” (muzică: Radu Marius Alin; versuri: Radu Marius Alin; interpretă: Nico), ocupantă poziţiei a opta în cea de-a doua semifinală. Cele două piese au putut fi diferenţiate cu greu, după consultarea notelor acordate de juriu. Astfel, ambele piese au obţinut câte o notă de 10 şi câte două note de 8, diferenţa făcându-se la nota 7, obţinută doar de piesa “Fight for Life“.

În aceste condiţii, melodia interpretată de Nico ar fi trebuit să intre în finala selecţiei naţionale Eurovision 2008. Contactată de organizatori, interpreta a anunţat însă că nu intenţioneză să cânte două piese în finală şi că va rămâne în concurs numai cu piesa “Pe-o margine de lume“, în duet cu Vlad Miriţă.

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s