Noutăţi despre Eurovision

Biroul de presă al TVR anunţă că actriţa ieşeană Daniela Nane şi basistul de la Holograf, Iulian Vrabete, vor prezenta prima semifinală a selecţiei naţionale Eurovision, care va avea loc mâine, iar realizatorul de emisiuni muzicale Berti Barbera va ţine publicul la curent cu amănuntele de culise. Show-ul va cuprinde şi un recital extraordinar al trupei Holograf.

Şase piese dintre cele 12 participante la prima semifinală, ce vor fi alese prin votul juriului de specialitate şi al publicului, vor intra în finala de pe 23 februarie. Videoclipurile pieselor le puteţi viziona aici.

Şi acum, ca un fost activist într-ale muzicii, o să îmi prezint şi eu preferaţii şi previziunile în ordinea în care vor urca pe scenă:

Nico şi Vlad Miriţă – Pe-o margine de lume – O încercare de Andrea Bocelli cu Sarah Brightman (asta din cauza versurilor în italiană) nu foarte reuşită; scenografie deloc inteligent aleasă cel puţin în videoclipul de prezentare, Nico stând mai mereu lângă un pian (pe-o margine de lume probabil); totuşi, voci bune, versuri plăcute şi, cine ştie?, poate vor ajunge la inima juriului şi câtorva telespectatori, doar aşa ar putea trece de semifinale, personal nu le dau multe şanse.

Innesa şi Millenium – La storia della pioggia – Mie-mi pare puţin infantilă, vocea şi domniţa stând pe scăunel ducându-mă cu gândul la o şcolăriţă dornică de afirmare; muzica destul de bună, coregrafie zero, n-o să intre în finală.

Adrian Enache – Te iubesc – Apărut la categoria “Uite cine încă mai cântă”; am înţeles că melodia promovează noul album al lui Adi, ceea ce înseamnă că mari speranţe nu-şi face; are o voce bună, iar saxofonul şi backing-ul reprezintă un plus; ar trebui să renunţe la unele înflorituri care par forţate şi mai mult ca sigur nu-l duc în finală, acolo unde ar vrea să fie.

LaGaylia Frazier (Suedia) – Dr. Frankestein – Idee bună pentru un show de Eurovision, însă în videoclipul de prezentare nu m-au convins, tind să cred că se poate mult mai multă mişcare; tipa are voce potrivită pentru piesă, aştept prestaţia live; se califică sigur în finală.

New Effect feat. Genţiana – Zamira – Acelaşi stil cu care New Effect a mers şi anul trecut, stil care prinde la o numeroasă parte a publicului; minusul care a fost şi în ediţia anterioară şi ar putea apărea şi acum e susţinerea pe întreaga durată a piesei a ritmului vocii pe live; rămâne de văzut ce iese şi cred că o să-i vedem în finală.

Tabasco – Love Is All I Need – Stil Maroon 5, voce de 17 ani cât şi are, energie multă; e o promovare bună pentru o trupă din Târgu-Mureş care vrea să se lanseze, eu zic că o să îşi gasească fanii de care au nevoie, însă nu sunt favoriţi pentru finală.

Cătălin Josan – When We’re Together – Megastarul nostru care mai are o piesă în semifinale mai ritmată decît asta; coregrafie de doi lei şi grimase pe faţă care nu prea îşi au rostul; dacă se califică în finală e datorită fanilor pe care deja îi are şi a unui anumit renume, mai ales că piesa e făcut de Moga.

Daniela Nicol – Why – Piesa are ritm, are o combinaţie engleză-română care nu a prins niciodată la Eurovision; voce de cântăreaţă în restaurante de lux; mie personal îmi place ideea percuţiei, însă drumul se va opri în semifinale.

Yana – C’est la vie – Doamnişoarele participante şi anul trecut şi care au încercat toate genurile posibile, acum au dat-o pe stil In-grid; franceză, engleză, dans, negru, trandafiri, ar trebui să meargă mai departe.

Leo Iorga & Pacifica – Prea mici sunt cuvintele – melodie foarte bună, solist de calitate, versuri bune; multă mişcare nici nu se poate face pe ea; mă gândesc totuşi că nici cu versuri în engleză nu o să prindă în finala din mai; sper să treacă de semifinale.

Ana Mardare şi Irvin Doomes – Heaven – se completează vocile, rămâne de văzut live; prea multe aici nu sunt de spus, cred că se califică pentru finală.

Simona Nae – The Key Of Life – Eu o votez cea mai slabă melodie din semifinale; vocalize la început fără rost, populară şi cântat în engleză fără legătură, dacă au încercat să imite colaborarea Ro-mania – Rednex, eşec total; n-are şanse de finală.

Advertisements

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s