Beatles playing across the Universe

“Across the Universe”, un hit al trupei Beatles, va deveni, săptămâna viitoare, primul cântec difuzat în spaţiu, a anunţat Agenţia Spaţială Americană (NASA).

Potrivit BBC, cântecul va fi difuzat prin Deep Space Network – o reţea de antene – cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la lansarea acestuia. “Across the Universe” va fi trimis spre Steaua Nordului (Polaris), situată la 431 de ani lumină de Pământ.

Într-un mesaj adresat NASA, sir Paul McCartney, fost membru Beatles, a spus că proiectul este “uimitor”. “Bravo, NASA”, a adăugat acesta. “Transmite extratereştrilor dragostea mea. Toate cele bune, Paul”, mai scrie în acest mesaj.

Yoko Ono, văduva unui alt membru Beatles, John Lennon, a spus: “Văd în acest eveniment începutul unei noi ere, în care vom comunica în univers cu miliarde de planete”. Fanii au fost rugaţi să se implice şi să cânte în cor melodia, luni, la ora 00.00 GMT, odată cu transmisia spaţială. Evenimentul are şi rolul de a marca împlinirea a 50 de ani de la fondarea NASA.

Iată melodia în cauză:

Advertisements

One thought on “Beatles playing across the Universe”

  1. Mi-e greu să fiu de părere că o să existe comunicare cu alte planete, însă trebuie subliniat că e o mare realizare în ceea ce priveşte tehnologia la nivel înalt.

    Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s