Problema de Logica

Un individ ajunge la o rascruce de drumuri.

La fiecare dintre cele 2 drumuri este cate un om.

Unul spune numai adevarul, iar celalalt spune numai minciuni.

Un drum duce spre viata, iar unul spre moarte.

Cum poate afla individul care dintre cele 2 drumuri duce spre viata, avand voie sa puna o singura intrebare unuia dintre cei 2 oameni, nestiind care spune adevarul
si care spune minciuni si nestiind care pazeste ce drum? (adica nu se stie daca cel ce spune adevarul pazeste drumul spre viata si mincinosul drumul spre moarte sau viceversa).

                                                                                  Posted by Dragosh

125 thoughts on “Problema de Logica”

    1. Individul poate intreba orice, singura conditie fiind aceea de a cunoaste dinainte raspunsul corect! Astfel il va putea identifica pe mincinos sau pe cel ce spune adevarul, dupa caz!

      Like

    2. Rasp este “Ce ar spune fratele tau daca l.ai intreba unde e drumul spre viata” gandeste.te la logica acestuia!

      Like

      1. Aceasta era intrebarea, iar raspunsul este intotdeauna cel nereal. Il intrebi pe unul din cei doi: ce ar spune celalalt daca il intreb care este drumul spre Mecca? Intotdeauna alegi celalalt drum, nu pe cel ce ti l-a aratat cel intrebat.

        Liked by 1 person

  1. daca mincinosul ar fi pe drumul mortii, care din cele doua drumuri ai spune tu ca este cel al vietii, cel al mincinosului sau cel al omului care spune numai adevarul?
    Drumul este cel al raspunsului dat(al mincinosului sau cel al justului)

    Like

  2. @thiudorhel: Ai fost foarte just in raspuns, insa minciuna are picioare scurte. Eu nu dau raspunsul la presupunerile tale, gandeste singur pe care drum e mincinosul si unde ai fi tu, individule?

    Like

  3. Weird shit: in primul rand o rascruce presupune intersectarea a 2 drumuri, deci prin urmare 4 directii.Presupunand ca el vine deja de pe un drum, ii mai raman 3 optiuni, lucru care intra in contradictie cu ipoteza “La fiecare dintre cele 2 drumuri este cate un om”
    Pana la urma rezulta ca cei 2 oameni care detin taina vietii si a mortii sunt de fapt unul singur.

    Like

  4. L-as lua de gat pe unu din ei si i-as zice asa: pm de bulangiu, daca nu-mi zici care e drumu cu viata, te iau cu mine pe drumu asta.

    Like

    1. epic….ce pot sa spun =))…am si eu un prieten care a zis aproape aceeasi chiestie…doar ca a zis ca ii pune cutitul la gat nu ca il ia cu el =))

      Like

    1. Te rog… Nu trebuie sa pui nici o intrebare … Trebuie sa ii ignori pe amandoi si sa mergi pe calea sufletului… Asculat-ti inima si vei sti pe unde trebuie sa mergi… Fiecare are o soarta… Pana la urma daca tie iti e destinat sa mori vei murii…

      Like

  5. Sunt sigur ca am mai auzit problema pe undeva. Tre sa fie o intrebare din care sa-ti dai seama daca e mincinos. Eventual intrebarea ar contine si o confirmare a unui lucru cunoscut ca adevarat.

    Like

  6. Problema care o stiam eu asa se rezolva…Se punea o intrebare la care nici unul nu are cum sa stie adevarul, eventual intrebarea sa fie falsa. Cel care spune adevarul va raspunde sincer “Nu stiu!” iar cel care minte ca incerca un nume deoarece el nu are voie sa raspunda sincer.(ex. Cum se numeste pisica mea?…Eu n-am pisica… )
    La problema de fata insa nu este asa simplu…Din cauza ca trebuie sa aflam si care cine e si care-i drumu cu o singura intrebare, posibilitatile sunt limitate.

    Parerea mea ramane ca problema nu are rezolvare…logica.

    Like

  7. Deah, atunci pana la urma totul se reduce la noroc si la intuitia celui care pune intrebarea. Important este sa intrebe, nu sa stea la rascruce si sa mediteze sau sa gaseasca o solutie logica, rationala.

    Liked by 1 person

  8. “Ce mi-ai raspunde daca *maine* te-as intreba care e drumul spre viata?”

    Cel care spune adevarul mereu va dezvalui, evident, directia corecta.
    Cel care minte intotdeauna va trebui sa spuna si el care este directia corecta, fiindca maine ti-ar spune-o pe cea gresita, dar cum el minte mereu, va minti si in privinta raspunsului de maine – dubla negatie.

    Like

  9. Pentru cei care si-au inchipuit ca am postat blogul ca sa ma dau mare ca stiu solutia problemei, ei bine, va inselati. NU, nu stiu raspunsul, insa am considerat ca fiind mai multi la un loc vom afla mai usor si vom ajunge la o concluzie. Alex Nicolescu chiar a adus o varianta foarte buna, careia mie imi este greu sa ii gasesc vreo fisura. Daca voi puteti, faceti asta!

    Like

  10. ideea e ca amandoi vor raspunde la fel, caci mincinosul nu poate spune adevarul si cel care spune adevarul nu poate minte 🙂 ambele raspunsuri vor fi pozitive. de ex. acesta este drumul catre viata? 🙂 ambii vor spune da 😉

    Like

  11. hahahhaha, totul este legat de raspunsul universal valabil , ma refer la rascruce .. trebuie intrebat fiecare daca acolo se intalnesc cele 4 drumuri sau mai simplu daca acolo este o rascruce , cel ce nu minte va spune ca da, cel ce minte (prin definitie) trebuie sa spuna nu .. astfel afli care drum trebuie ales spre viata. Bravos, mi-a placut.

    Like

  12. tonysss: Cand intrebi “Acesta este drumul vietii?”
    Daca raspunsul este ADEVARAT
    cel sincer zice DA
    mincinosul zice NU
    Daca raspunsul este FALS
    cel sincer zice NU
    mincinosul zice DA
    I don’t get your point. Iar pt altii – faza cu datul banului nu-si are rostul, mai bine mergi direct aiurea daca nu vrei sa te gandesti ce sa intrebi.
    Culmea e ca gasisem varianta de raspuns pe drum spre casa, am auzit problema la scoala, asa ca voiam sa ma verific, deci am nimerit ambele variante se pare
    1 “Presupunand ca intreb zilnic care e drumul vietii, ce mi-ai raspunde la zile de acum?”
    2 Intreb pe unul din ei aleatoriu “Daca l-as intreba pe celalalt care e drumul vietii, ce mi-ar raspunde?”
    a) daca e cel sincer: imi arata drumul mortii
    b) daca e cel mincinos: imi arata drumul mortii (minte ca ala sincer mi-ar zice drumul vietii)
    Deci aleg drumul opus de cel indicat – nici nu trebuie sa aflu care e care 😛
    ——
    Plus, mai aveam alte variante, dar cereau sansa la 2 intrebari….. Iar cu 2 intrebari faci MUUUUUUUUULTE!!!! Asa ca n-are rost sa le scriu

    Like

  13. @Ana …
    “a) daca e cel sincer: imi arata drumul mortii
    b) daca e cel mincinos: imi arata drumul mortii (minte ca ala sincer mi-ar zice drumul vietii)
    citeste ultimul meu post … trebuie sa pui o intrebare cu raspuns valabil universal.. eu am mers pe certitudine .. intrebi pe fiecare daca acolo este o rascruce … e simplu …

    Like

  14. hazel_eyes si ana au dreptate… intrebarea care trebuie pusa este

    “daca l-as intreba pe prietemul tau care e drumul vietii ce mi-ar raspunde?”

    la aceasta intrebare amandoi indica acelasi drum, acesta fiind drumul mortii. think, people… :)) bv hazel_eyes, u ai fost prima 😉

    Like

  15. La aceasta intrebare fiinta care raspunde tocmai pe dos nu poate indica drumul spre moarte(de ex spre stanga), deoarece ar insemna sa recunoasca ca l-ar fi trimis spre moarte,in cazul intrebarii simple “Care-i drumul spre viata?” Iar aceasta recunoastere ar insemna un adevar. Deci ea va rastalmaci acest adevar si va spune “spre dreapta”, adica tocmai drumul bun!

    Like

  16. azi am primit si eu problema asta la scoala si vreau sa zic ca ma bagat in ceata profa nu nea zis rezultatul si nu cred ca am vreo sansa sal gasesc dar cand il voi afla va spun promit

    Like

  17. intrebarea e : ce miar spune celalat care e drumul spre moarte/viata ?si alegi celalat drum…e vechi asta lam fkt singur in cca 30 min

    Like

  18. pana la urma ambele drumuri duc la moarte…adik drumul kre duce spre viatza…te duce spre viatza…dar pana la urma tot spre moarte te duci…iar drumul spre moarte te duce spre moarte…deci omul nu are dc sa isi fak griji:))…tot acolo ajunge:))…parerea mea

    Like

  19. cand e sa mori atunci ti se intampla

    Poate Dumnezeu il pazea si nu ii era sfarsitul acolo

    voi ce credeti?

    Like

  20. Daca spui adevarul imi arati drumul spre viata?
    dc spune numai adevarul iti zice DA
    dc spune numai minciuni iti zice NU si iti dai seama care zice adevarul 😉

    Like

  21. pai e simplu raspunsul :” din cate stiu eu o rascruce prin definitie rezulta 4 drumuri deci e gresita intrebare, pt ca zice la fiecare dintre cele 2 drumuri cand defapt sint 4 drumuri ganditi-va la un X , deci nu are solutie raspunsul este ca o rascruce de 2 drumuri formeaza 4 drumuri clar, e incuietoare intrebarea dar defapt e simpla.

    Like

  22. dragosteam gandeste-te bn si zi-mi daca n-am avut dreptate, ideea intrebarii e facuta sa te gandesti la cine pui intrebarea cand defapt nici nu trebuie pt ca e genu de intrebare : ” cu ce tren a plecat Stefan cel Mare la Vaslui sa zicem, si tu te gandesti ce tren a luat cand defapt nu era tren pevremea lui asa e si asta. Mult succes in continuare

    Like

  23. RĂSCRÚCE, răscruci, s.f. 1. Loc unde se încrucişează sau de unde se separă două sau mai multe drumuri; răspântie.

    Nu-s neapărat 4, deci ipoteza ta cade.

    Like

      1. Avem dreptul DOAR la o singura intrebare adresata DOAR unui dintre ei!!! Intrebarea este: Stii de unde vin? …in functie de raspunsul oricaruia dintre ei vom sti cine este respondentul!

        Like

  24. eu stiuuu…..ii intrebi ce culoare are bluza ta….shi klar ca mincinosu o sa minta shi o sa-ti zika alta culoare….;)….deci e sooper simplu sa afli adevarul…..soont tare nu/?;);)

    Like

  25. am o explicatie…este destul de complexa…dar daca cititzi cu atentzie vetzi intelege…Intrebarea suna asa: “Daca ai fi in locul celuilalt ce mi-ai raspunde la intrebarea <>?”” astfel cel care spune adevarul…va da raspunde prin a arata drumul mortii..pt ca asta ar raspunde mincinosul…Iar mincinosul…se va gandii ca cel care spune adevarul ar arata drumul corect…dar el…pentru ca minte va arata drumul gresit…deci ambi arata drumul gresit, drumul mortii..astfel…drumul vietzii este exact celalat…MULTUMESC…NU TREBUIE SA MA APLAUDATZI…:))…glumesc…mi-a facut placere sa va ajut….

    Like

    1. Chiar nu ai pentru ce sa fii aplaudat! 🙂 Enuntul zice ca ai dreptul doar la o singura intrebare adresata DOAR unuia dintre ei. Asa ca… intrebarea corecta este „De unde vin?” – eu cunoscand raspunsul corect, pot aprecia valoarea de adevar a raspunsului primit de la oricare dintre ei! Aplauze!!!

      Like

      1. Dragos esti pe dinafara total…enuntul zice ca ai dreptul la o singura intrebare da…dar acceiasi intrebare la amandoi si dupa intrebarea “de unde vin?” afli cine zice adevarul si cine minte cum sti care pe ce drum sta?

        Like

  26. aga…fratilor nu uitati ca individul are voi doar la o singura inrebare…si… chestia asta-i cam complikata, asaca ginditiva bine caci cu toti vrem sa traim nu…:))

    Like

  27. se pare k a fost o eroare de afisare la mesajul meu
    o sa va mai dau inca o data raspunsul

    am o explicatie…este destul de complexa…dar daca cititzi cu atentzie vetzi intelege…Intrebarea suna asa: “Daca ai fi in locul celuilalt ce mi-ai raspunde la intrebarea “Care este drumul vietzii?”?” astfel cel care spune adevarul…va da raspunde prin a arata drumul mortii..pt ca asta ar raspunde mincinosul…Iar mincinosul…se va gandii ca cel care spune adevarul ar arata drumul corect…dar el…pentru ca minte va arata drumul gresit…deci ambi arata drumul gresit, drumul mortii..astfel…drumul vietzii este exact celalat…ASTA E SOLUTZIA!!!!

    Like

  28. “Cum poate afla individul care dintre cele 2 drumuri duce spre viata, avand voie sa puna o singura intrebare unuia dintre cei 2 oameni” aici zice k trebuie pusa o singura intrebare doar unui singur om, ori mincinosului ori celui care spune adevarul…si u razvan ai pus o singura intrebare ambilor oameni…:D …..dar in ansamblu solutza gasita d tine este buna 😉

    Like

  29. Eu ma gandesc la ceva care implica o dubla negatie, ceva de genul: “Daca te-as intreba peste o ora care este drumul spre viata ce mi-ai arata?” la care cel ce spune adevarul se va gandi ca peste o ora imi va arata drumul spre viata si imi spune ca drumul acesta ti-l voi arata (cel spre viata), iar mincinosul se va gandi ca peste o ora imi va arata drumul spre moarte , dar fiind obligat de natura lui de mincinos va nega afirmatia si imi va arata tot drumul spre viata =>
    ce spunet-ti de asta?

    Like

  30. logica e urmatoarea: a & (a negat) = 0 (0&1=0 sau 1&0=0) .deci vom pune oricaruia dintre ei intrebarea : “pe care drum miar spune prietenu tau sa o iau?”.e aceeasi intrebare ca a lui razvan…doar reformulata ca sa iasa o singura intrebare :d.si o vom lua pe celalalt drum.
    -daca intrebam mincinosu el va nega raspunsul corect al celui care spune adevaru;
    -daca intrebam pe cel care spune adevaru el ne va da raspunsu negat al mincinosului,pt ca noi lam intreabt “pe ce drum ar spune prietenu tau sa o iau?”…nu “pe ce drum sa o iau?”,deci nu minte.

    Like

  31. poate nu sunt prieteni:d poate nu stie:d tot mai simplu este sa pui urmatoarea intrebare: “pe ce drum nu ajung la canibali?”

    Like

  32. poi daca i.ai intreba ca ,, cea ar spune parenerul tau daca l.as intreba care e drumul spre viata, cel care iti va spune adevarul iti va arata drumul rau iar cel care va spune minciuni iti va arata drumul bun asa ca u sa o ei in directie opusa !!

    Like

  33. de fapt problema este asa :
    Se dau doua sate.
    Primul sat este populat de canibali mincinosi iar al doilea sat este populat de oameni buni si sinceri.
    Se stie deci ca oamenii buni spun adevarul tot timpul iar canibalii mint tot timpul.
    Te afli la intersectia dintre cele doua sate si te intalnesti cu un om din cele doua sate, dar nu sti din ce sat provine el.
    Ai dreptul sa-i pui o singura intrebare si sa afli directia incotro trebuie sa mergi ca sa nu ajungi in satul de canibali.

    te intalnesti doar cu 1 on dar nu stii dak spune adevarul sau minciuna si intrebare pe care i-o pui este:Acela este drumul spre satul din care ai venit?Daca este om cinstit iti va zice da dak asa e si nu dak drumul celalalt duce spre satul bun deci vei stii incotro sa o iei.dak este canibal el va minti si va zice da dak drumul duce spre satul bun,astfel ca tu o vei lua pe acolo si vei ajunge unde trebuie si nu dak acel drum va duce spre canibali si tu vei stii sa o iei pe trumul celalalt.deci dak omul peste care dai este canibal sau bun tu trebuie sa o iei pe drumul despre care ai intrebat dak el raspunde cu da si pe celalalt dak el rasp cu nu

    Like

  34. hmm azi stateam degeaba si mi-am amintit de problema ta asa ca m-am gandit sa ii mai dau o sansa si sa ma mai gandesc.am ajuns la concluzia ca e o greseala.ori tre sa stim care dintre cei doi pazeste ce drum ori sa putem pune cate o intrebare fiecaruia.
    intrebare pusa unuia este :Care este drumul pe care il pazesti tu?.cel mincinos ar spune drumul pazit de celalalt si ai sti care e mincinosul.cel onest ar spune drumul sau si ai sti ca el e cel care nu minte.dar pt a sti pe ce drum sa mergem trebuie sa ii putem pune o intrebare si celuilalt .dupa ce ne dam seama dak celalalt minte sau spune adevarul intrebare va fi simpla: Care este drumul spre viata? si din raspuns si din constatarea intrebarii precedente unde am aflat care minte si care spune adevarul am sti drumul,deci mai vezi o data sursa de unde ai luat problema sa nu fie o greseala.

    Like

  35. PANA MEA(nu am pene)
    oare solutia nu e atat de simpla, incat practic nu o vedem?
    ganditi-va ca cel mai simplu modin care sa reiasa:1. mincinosul, 2. drumul corect
    de fapt cred ca asta e respunsul la framantari:))
    asa-s toate problemele de logica

    Like

  36. Arata-mi drumul spre moarte indicat de celalt om?
    Daca nimeresti la cel care spune adevarul, te va trimite spre viata pt ca celalt minte si daca nimeresti la celalt te va minti si vei ajunge la viata.

    Like

  37. ” adelina // 05/26/08 4:43 PM at

    eu stiuuu…..ii intrebi ce culoare are bluza ta….shi klar ca mincinosu o sa minta shi o sa-ti zika alta culoare….;)….deci e sooper simplu sa afli adevarul…..soont tare nu/?;);)

    si de unde stii pe ce drum e mincionosul?

    Like

  38. hmmmmmm…………..am o intrebare in legatura cu problema Cei doi oameni sunt imbracati la fel???????pt ca daca cel buneste imbracat in alb iar cel rau in negru ne-am da seama pt ca albul inseamna binele iar negru inseamna tristete,rautate iar daca unul este imbracat in rosu iar atul in galben .. cel rosu poate sa insemne singele Domnului dar poate sa insemne si fac care nu prea e bun iar galben din cate stiu eu inseamna gelozie daci inseamna ca nici asta nu e bun……… nu stiu acum datimi un raspuns la intrebare sunt imbracati la fel???? si daca nu sunt in ce culori sunt imbracati??????

    Like

  39. intrebarea suna asa: “daca l-as intreba pe colegul tau care e drumul spre moarte ce mi-ar raspunde?” in felu acesta, oricare din ei te-ar trimite pe drumul vietii…sunt bun:D

    Like

  40. vedeti voi….nu stim sigur daca cel mincinos pazeste drumul sore moarte sau invers..avand dreptul la o intrebare putem afla cine minte si cine nu…dar cum aflam drumurile???cred ca este nerezolvabila…sau nu avem toaate datele….

    Like

  41. simplu.. 😀 il intreby pe aman2 ce ar spune celalalt… cel care spune adevarul ar spune adevarul iar cel care spune minciuni ar spune drumul p care este drmul mortii aja k aman2 iti arata drumul cel bun 🙂

    Like

  42. deci….noi nu trebuie sa aflam care spune adevarul si care nu….noi trebuie sa aflam care e drumul bun….deci variante de genul “ce culoare are bluza mea?” nu ne vor ajuta sa stim care e drumul cel bun…cel mai simplu e sa intrebi ce ar spune celalalt….cred ca aceasta este solutia cea mai simpla la enuntul dat…..fara informatii suplimentare cu culori si bluze si etc. Dragosh…cred ca ai primit destule raspunsuri si variante de la mine si de la radu….si de la altii care nu s-au obosit sa citeasca raspunsurile de mai sus si au repetat unele raspunsuri spuse deja…..ar fi interesant daca ai gasi alte probleme pentru ca asta si-a pierdut deja farmecul pentru ca raspunsurile corecte sunt postate si vizibile….;)

    Like

  43. eu spun ca ilintrebe pe unu (oricare)ceve ce stie ca e adevarat si daca stie raspunsul corect este el daca minte ete celalalt drum…:P

    Like

  44. Il intreaba pe mincinos pt. k ala il minte ii indica drumu gresit mintzindu-l k e cel bun si el stiind k minte se duce pe celalat 😉 nu???

    Like

  45. raspuns: Ce drum ar spune celalalt om ca este drumul bun?….asadar intreb pe cel mincinos si el imi va indica logic drumul gresit.
    intreb pe cel ce spune adevarul si obtin iar drumul gresit………ASADAR, indiferent pe cine intreb…..merg pe drumul opus obtinut din raspuns.

    Like

  46. Sa presupunem k adevarul=viata si minciuna=moarte (k omul cinstit pazeste drumul vietii si mincinosul drumul mortii). Pt a afla kr este omul mincinos si omul cinstit cred k intrebarea s-ar putea referi la ceva cert, evident si pt cel kr intreaba. Sa presupunem k afara este lumina. In speta intrebarea ar putea suna asa: ” Este lumina afara?” Omul cinstit va raspunde: DA, iar mincinosul: NU. Pt k este evident si pt cel kr intreaba k afara este lumina, acesta din urma isi va da seama kr este mincinosul. Alta solutie nu vad…

    Like

  47. simplu,,,intrebi p orkare”ce imi spoi dak te intreb care e drumul corect?”
    dac il nimeresti pe cel care spne adevarul va spone :”acesta”(corect)
    dac il nimeresti p celalt va spone acesta deoareceel normal ar spune o minciune ,,si dac spoi d oua ori acieas minciuna e adevar:D:P

    Like

  48. he he
    cautam shi eu un raspuns la aceasta ghicitoare, datorita faptului k un prieten de-al meu, gelos fiind ca nu gaseste raspunsul la o ghicitoare de-a mea, s-a gandit sa ma incetzosheze pe mine cu probleme de logica :P…
    cred k am citit fiecare comentariu de la voi…am obtzinut 3 raspunsuri clare shi corecte de la catziva dintre voi…
    problemele de logica induc shi confera un efort simplu de gandire, de-a dreptul minimal…ehhhh k noi ne batem prea mult capul cu ele, este altceva…foarte bina pusa problema…
    radu, tincescu razvan shi alex nicolescu cred k avetzi dreptate…
    buna, buna asta…mi-a placut, keep your heads high guys, your on the right track in life, pe calea vietzii sau pe drumul catre oamenii cinstitzi and stuff ;)… congratz :*:*:*

    Like

  49. Ba da conform gandirii mele aflii si kr este drumul vietzii. Citeste cu atentie CHALAPCO. Am spus asa: “Sa presupunem k adevarul=viata si minciuna=moarte (k omul cinstit pazeste drumul vietii si mincinosul drumul mortii)”. Din intrebarea mea rezulta kr este mincinosul si kr este omul cinstit. Deci se subantelege si kr este drumul vietzii. Sper k acum m-am facut inteleasa… :))

    Like

  50. vad ca scade iq-ul la romani(fara suparare)

    raspuns:intrebarea este :care NU este satul tau pusa ambilor.cel cinstit va arata satul canubalilor,iar cel mincinos tot satul canibalior.Concluzie o iei in partea cealalta.

    Like

  51. Daca unu raspunde la orice intrebare cu “Nu stiu”….ha?…daca e adevaraciunea’ atunci omu a spus un adevar….nu a stiut raspunsul la intrebare si a dat un raspuns sincer.La fel si mincinosu poate raspunde prin nu stiu, mintind.

    Like

  52. daca e vreo rezolvare prin aceasta intrebare…logic ar fi ca intrebarea sa se lege de ce e in context…si anume de drumul vietii si al mortii.

    Like

  53. “ce ar spune fratele tau, care este drumul adevarat?” in ambele cazuri, pe oricine ai intreba, obtii drumul gresit..si am rezolvat problema

    Like

  54. il intreb pe unul ca daca ar fi cel care spune adevarul omul de langa el , atunci unde ar spune ca ar fi drumul spre drumul vietii

    Like

  55. il intrebi pe unul dintre ei : ce mi`ar raspunde celalalt daca l`ash intreba care e drumul spre viata ?

    astfel ave, 2 cazuri :
    a) omul pe care l`am intrebat zice adevarul, si astfel, el shtiind ca mincinosul ar zice raspunsul mincinos, omul cu adevarul o sa imi ofere raspunsul mincinos
    b) omul pe care l`am intrebat ma minte, astfel daca el shtie ca omul cu adevarul mi`ar oferii raspunsul corect, el imi va adresa raspunsul mincinos.
    din a) si b) rezulta ca avem acelasi raspuns, raspunsul spre moarte deci. asha ca .. o vom lua pe calea cealalta 😀

    DONE

    Like

  56. sau daca ar zice catre unu:
    “Ma insotesti pe drumul acesta pana la capat?”
    daca ala zice NU atunci e drumul spre moarte, deci te duci pe celalalt drum.

    Like

  57. INTREBI CE MI-AR SPUNE CELALALT DACA L-AS INTREBA CARE E DRUMUL CATRE MOARTE?

    EXPLICATIE IN TERMENI LOGICI

    (1 & 0) = (0 & 1) = 0
    0 = fals
    1 = adevarat

    EXPLICATIE PE INTELESUL TUTUROR

    DACA ESTE MINCINOS INSEAMNA CA CELALALT TI-AR ARATA DRUMUL CATRE MOARTE PT CA AR SPUNE ADEVARUL SI EL AR NEGA ACEST LUCRU DECI TI-AR ARATA DRUMUL CATRE VIATA…

    DACA SPUNE ADEVARUL INSEAMNA K TI-AR ARATA EXACT CE AR ARATA MINCINOSUL ADICA OPUSUL DRUMULUI CATRE MOARTE…DECI CEL CATRE VIATA

    Like

  58. Putin altfel tre de formulat,
    intrebarea ar suna astfel :
    Ce avea sa-mi raspunda celalalt daca avea sa-l intreb duce drumul Dumneavoastra spre moarte ?
    asta e intrebarea corecta !!!!!!!

    Like

  59. trebuie puso o intrebare simpla la care tu stii raspunsul corect de ex:

    ce zi e maine?
    si cel care minte nu poate spunne decat minciuni si te-ar minti dar cel ce spune adevarul(drumul vietii) va spune adevarul stiu problema si oricum ar fii drumul vietii saul al mortii ,mai devreme sau mai tarziu tot la drumul mortii ajune acel om.

    Like

  60. Raspunsul meu este de a intreba pe unul din ei daca este o alta rascruce dupa aceasta.Evident nu poate fi ,pu ca aceasta rascruce avind 2 drumuri unul spre viata si unul spre moarte ,nu poate avea o alta rascruce pe aceste drumuri.Si in concluzie mincinosul nu va putea spune ca nu este ,deoarece este mincinos si va rs viceversa dar cel adevarat va raspunde ca nu este si de aici de aici rezu;lta si raspunsul…HaHaHA

    Like

  61. Raspuns corect:

    In ce directie este satul tau?

    Mincinosul iti va aratat satul in care nu traieste el adica satul bun, iar cel care spune adevarul satul in care traieste el.

    Banal:))

    Like

  62. Scuze, problema era altfel cand am citit-o initial:
    Se dau doua sate.
    Primul sat este populat de canibali mincinosi iar al doilea sat este populat de oameni buni si sinceri.
    Se stie deci ca oamenii buni spun adevarul tot timpul iar canibalii mint tot timpul.
    Te afli la intersectia dintre cele doua sate si te intalnesti cu un om din cele doua sate, dar nu sti din ce sat provine el.
    Ai dreptul sa-i pui o singura intrebare si sa afli directia incotro trebuie sa mergi ca sa nu ajungi in satul de canibali.

    Raspunsul la asta ar fi:
    il intrebi pe unu ce ti-ar raspunde celalalt daca l-ai intreba care e drumu vietii

    Like

  63. simplu =))) intrebarea este ” daca as merge pe drumul spre moarte unde ma va duce celalat drum ? ” asta’i raspunsul

    ___________________________________
    take life ,dude

    Like

  64. INTREBAREA:”daca ai fi celalalt individ(paznic al drumului) si te-as intreba ce drum duce la viata ce mi-ai raspunde?”
    Si tu alegi celalalt drum-TOTDEAUNA indiferent pe cine intrebi.
    Daca il inrebi pe mincinos,aceasta se gandeste..”ma daca as fi ala care zice adevarul,i-as arata drumu corect…dar pt ca mint mereu, ii zic: daca as fi celalalt ti-as indica drumul asta”
    Daca il intrebi pe cel care spune adevarul acesta se gandeste:daca as fi ala care minte i-as arata drumul care duce la moarete..si i-l arata(pt ca intrebare e daca ai fi celalalt ce drum mi-ai indica?)
    deci INTREBAREA:DACA AI FI CELALALT CE DRUM MI-AI INDICA
    -INSA TU AI ALEGE CELALALT DRUM,INDIFERENT PE CINE AI INTREBAT

    Like

  65. Reazolvarea acestei probleme se face punand o intrebare foarte simpla ” MINCINOSUL SE AFLA PE DRUMUL VIETII ?” Aceasta este intrebarea care trebuie pusa fiindca indiferent daca te aflii pe drumul vietii sau al morii si indiferent daca vei da de cel care minte sau spunde adevarul, daca veai auzi raspunsul “nu” inseamna ca te aflii pe drumul vietii si vei mei mai departe finndca esti pe drumul cel corect iar daca vei auzi raspunsul “da” la intrebare pe care ai puso inseamna ca te aflii pe drumul morii si trebuie sa iti schimbi drumul si sa o iei pe celalat drum adica drumul vietii.Deducerea logica nu o mai prezint o lasa pentru cei care vor sa isi dea seama.

    Like

  66. Dupa ore de gandire, m-a trasnit… intrebarea este “Ce drum crezi ca im v-a arata colegul tau?”
    Tipu care spune adevaru va arata evident spre drumu mortii. Iar mincinosul, stiind ca( sorry pt cacofonie)colegul lui ar arata spre drumul vietii, va arata si ele spre drumul mortii. Yeeeeeeees!

    Like

  67. L-as intreba daca are curaj sa vina cu mine si daca vine unu dintre iei sper ca drumu ala sa fie bun…..parerea mea 😛

    Like

  68. “pe ce drum imi va spune celalalt sa merg?”
    nu conteaza carei persoane i se adreseaza intrebarea pentru ca vei sti unde NU trebuie sa mergi:
    1)daca persoana spune adevarul va zice ca mincinosul ma trimite catre iad (deci,spune adevarul)
    2)daca persoana minte va zice ca cel care spune adevarul ma va trimite catre iad (deci,minte)
    solutia:alege drumul opus celui pe care il indica oricare dintre ei!
    sfarsit :)) !

    Like

  69. Intro discoteca au fost 100 de persoane si sau strans 1000 de lei. Au fist sergenti domnisoare si soldati de sergent sa strans 100 de lei de domnisoare 30 lei si de soldati 50 de bani .Intrebarea este cati sergenti domnisoare si soldati au fost!

    Like

  70. am vazut multe raspunsuri aici, printre care cateva foarte bune si chiar rezolvau situatia!
    Raspunsul meu insa este altul: Daca ai fost un om cu credinta in Dumnezeu, un om bun,ai respectat legile Domnului, si ai fost un Crestin ADEVARAT! (Nu e cazul meu din pacate) Nu mai e nevoie sa intrebi nimic pe nimeni, pe oricare dintre drumuri ai alege sa mergi, chiar si pe drumul care duce spre moarte ,Dumnezeu chiar si pe acela l ar transforma intr un drum al vietii numaidecat!
    Si daca asta vi se pare ca nu e un raspuns LOGIC, Cu siguranta deja v ati ales drumul, dar nu realizati decat la finalul lui ca a fost cel gresit!

    Like

  71. Deci, poti poate pune orice intrebare. Sa presupunem ca ii cheama Andrei si Ion. Ion poarta o roba rosie iar Andrei una gri sau ca sa nu fie vorba de haine, facem altfel. Andrei e blond si Ion e saten.
    Tu trebuie sa pui o intrebare al carui raspuns sa fie evident. Il intrebi sa zicem pe Andrei daca Ion este saten. Andrei sa zicem ca iti va da un raspuns negativ. Atunci ai aflat el este cel care minte. Stii mincinosul si stii ca Ion e cel care spune adevarul. Il intrebi pe Ion care e drumul si gata. In cazul in care ar fi raspuns afirmativ ai fi stiut ca el e cel care spune adevarul si Ion e mincinosul si ai alege drumul opus raspunsului lui Ion.

    Like

    1. AI VOIE SA PUI O SINGURA INTREBARE UNUI SINGUR PAZNIC, ATAT, CA IN FUNCTIE DE RASPUNS SA TE DUCI DIRECT SPRE DRUMUL CEL BUN…EU TOCMAI AM AFLAT RASPUNSUL…MI A LUAT CEVA…NU VI L SPUN DECAT PENTRU BANI :))))

      Like

Hai să discutăm. Postează un comentariu: